Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Παρέμβαση για τη θέρμανση στους παιδικούς σταθμούς

Σήμερα στις 11 π.μ. στο Δήμο της Αθήνας

Αμεση παρέμβαση ενάντια στην πολιτική που μεταξύ των άλλων εγκαταλείπει χωρίς θέρμανση τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών αναλαμβάνει το ΠΑΜΕ. Ετσι σήμερα, στις 11 π.μ., η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο της Αθήνας, ζητώντας να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε κανένας παιδικός σταθμός να μη μείνει χωρίς θέρμανση. Θυμίζουμε ότι στην Αθήνα ήδη 19 παιδικοί σταθμοί μένουν χωρίς πετρέλαιο κι αυτό ενώ οι θερμοκρασίες στην πρωτεύουσα κυμαίνονται ήδη σε χαμηλά επίπεδα.

Η προστασία των παιδιών απαιτεί σταθερή εργασία

Πόσο επικίνδυνη είναι η κυρίαρχη πολιτική για τα μικρά παιδιά αναδεικνύει και η πρακτική σύμφωνα με την οποία το προσωπικό των παιδικών σταθμών δεν έχει πλήρη απασχόληση αλλά με ολιγόμηνες συμβάσεις. Το αποτέλεσμα είναι όχι μόνο οι εργαζόμενοι να μην έχουν σταθερή εργασία και η διαρκής ανανέωση του προσωπικού να έχει ουσιαστικά αντιπαιδαγωγικά αποτελέσματα.

Αυτό ανέδειξε με προχτεσινή του παρέμβαση στο υπουργείο Εσωτερικών το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, όπου είχαν συνάντηση με τον Θ. Ξηρό, γενικό γραμματέα του υπουργείου. Η αντιπροσωπεία του Συνδικάτου απαίτησε από την ηγεσία του υπουργείου να σταματήσουν οι προσλήψεις διμηνιτών εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, καθώς κάθε δύο μήνες τα παιδιά αλλάζουν παιδαγωγό. Σε αυτό αρκεί να προσθέσουμε τα συνολικότερα προβλήματα των παιδικών σταθμών, όπως την έλλειψη προσωπικού ή ακόμη και τον υποσιτισμό των παιδιών.

«Οι εργαζόμενοι, οι γονείς, από εδώ και πέρα πρέπει μαζί με το συνδικαλιστικό κίνημα, μαζί με το συνδικάτο, να παλέψουμε για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική. Δεν μπορούν τα παιδιά των εργαζομένων να είναι μέσα σε αυτούς τους σταθμούς», υπογράμμισε η Αριστέα Δρίβα, εργαζόμενη στους παιδικούς σταθμούς. Από την πλευρά του, ο Βασίλης Πετρόπουλος, μέλος της προσωρινής διοίκησης του Συνδικάτου, υπογράμμισε ότι η απάντηση του υπουργείου «ήταν πλήρως εναρμονισμένη στη συνολικότερη πολιτική που ακολουθείται με τη λογική των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και της αντιπαιδαγωγικής αντιμετώπισης του ζητήματος των παιδικών σταθμών». Καθόλου τυχαία, ο ίδιος ο γενικός γραμματέας, επέμεινε πως δεν μπορεί να γίνει τίποτα και θα συνεχιστούν οι δίμηνες συμβάσεις στους παιδικούς σταθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ