Κυριακή 11 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυβέρνηση χωρίς φωνή

Η ενοχή - για ό,τι συνέβη παλαιότερα στο Ιράκ και πρόσφατα στη Γιουγκοσλαβία - δε βαρύνει μόνο την πολιτικοστρατιωτική αμερικανική και νατοϊκή ηγεσία, αλλά αγκαλιάζει σφικτά και όλες ανεξαιρέτως τις νατοϊκές κυβερνήσεις. Γιατί χωρίς τη συναίνεση των υποτακτικών αυτών κυβερνητικών εταίρων, οι αρχιφονιάδες των λαών δε θα αποτολμούσαν μονόπλευρο πόλεμο, σκορπώντας έτσι το θάνατο και την καταστροφή και όχι μόνο.

Ο κ. Σημίτης υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε ενημέρωση για τη σύσταση των βομβών αυτών! Πρώτη φορά -λέει- άκουγε για το ό,τι οι βόμβες είχαν «ουράνιο», «πλουτώνιο» και όλα αυτά τα επικίνδυνα στοιχεία, που καταστρέφουν τη ζωή για πολλές γενιές. Πιθανόν -λέω πιθανόν- να μην γνώριζε ο κ. πρωθυπουργός το μέγεθος του κινδύνου. Ομως η νατοϊκή ηγεσία -όπως και η ίδια υποστηρίζει- «κάτι» τους είχε ψιθυρίσει. Γιατί λοιπόν τότε δε διαμαρτυρήθηκε, αφού μάλιστα δεν παύει να μας επαναλαμβάνει ότι επί των ημερών του η Ελλάδα απέκτησε «φωνή»; Η «φωνή» όμως αυτή που δεν αντιπροσωπεύει συνολικά το λαό και τα συμφέροντά του, είναι φωνή της πλουτοκρατίας, των παρατρεχάμενων τους και όλων των ηγεσιών των πολιτικών δυνάμεων, που με επιλογή λανθασμένης πορείας, υποστηρίζουν συνειδητά τα νατοϊκά συμφέροντα στη χώρα μας και στη γύρω περιοχή.

H κυβέρνηση Σημίτη δε γίνεται να υψώνει φωνή σ' αυτόν που του έχει εμπιστοσύνη, στη νατοϊκή ηγεσία που εμπιστεύεται την κυβέρνηση Σημίτη. Και είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι η πολιτική της κυβέρνησης, στα πλαίσια ενίσχυσης της αμερικανονατοϊκής νέας τάξης, για την παγκοσμιοποίηση του μεγάλου κεφαλαίου, είναι και θα 'ναι καταστροφική για τη χώρα μας και το λαό της. Αλλο τόσο όμως, είναι αναμφισβήτητο και το γεγονός, ότι οι αντιστάσεις που αντιμετωπίζει η νέα τάξη τόσο στη χώρα μας - με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές και άλλους δημοκράτες αντιιμπεριαλιστές - όσο και στις άλλες χώρες, όλο και θα δυναμώνουνε, με στόχο την ανατροπή και εγκαθίδρυση εξουσίας του λαού. Γιατί μέσα στα νατοϊκά καλούπια, η ανθρωπότητα δε βολεύεται.

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΑΕΡΑΚΗΣ
Θέρισο Ηρακλείου Κρήτης

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ