Τρίτη 15 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις συνταξιούχων

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΓΓ Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα συνταξιουχικών οργανώσεων Θεσσαλονίκης, μαζί με εκπροσώπους των σωματείων συνταξιούχων από τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων δήλωσαν την απόφασή τους να αντισταθούν στη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων με το «κούρεμα» των ομολόγων που θα οδηγήσει σε διάλυσή τους. Παράλληλα ξεκαθάρισαν ότι στην ανελέητη επίθεση που δέχονται μαζί με όλο το λαό, απαντούν με οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών και της φοροληστείας. Οπως είπαν, «δεν θα θυσιάσουμε τη ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας, στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, όπως μας καλεί η κυβέρνηση να κάνουμε».

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συνταξιούχοι, επέδωσαν χτες στην αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου, τα μέλη των διοικήσεων των Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας.

Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΤΑΥΤΕΚΩ οργανώνει αύριο Τετάρτη, 16 Νοέμβρη, στις 10 το πρωί, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η ΕΝΟΤΗΤΑ». Οι συνταξιούχοι θα επιδιώξουν συνάντηση με τον πρόεδρο του Ταμείου για μια σειρά σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως η καθυστέρηση έκδοσης του εφάπαξ, η καθυστέρηση πληρωμής των ιατρικών αποδείξεων. Παράλληλα απαιτούν να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού στο Ταμείο, να λειτουργήσει το ακτινολογικό που σήμερα είναι κλειστό κλπ. Το σωματείο καλεί τους συνταξιούχους σε πάλη ενάντια στην προωθούμενη διάλυση του Ταμείου, στην υποβάθμιση της υγείας, στην νέα λεηλασία των αποθεματικών του. Μετά τη συγκέντρωση στο ΤΑΥΤΕΚΩ, θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας και θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον υπουργό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ