Τρίτη 15 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ
Εντείνεται η εργοδοτική επιθετικότητα

Αμεση η παρέμβαση του κλαδικού συνδικάτου Αττικής

Πόσο σημαντική ήταν η πρόσφατη συγκρότηση Σωματειακής Επιτροπής του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής στην επισιτιστική επιχείρηση «Hard Rock Cafe» ήρθε να επιβεβαιώσει η ίδια η εργοδοσία. Η οποία ζητά από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με μείωση κατά 50% των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και όλων των επιδομάτων που απορρέουν από τη συλλογική σύμβαση! Σημειώνεται ότι στις δύο επιχειρήσεις (στο κέντρο της Αθήνας και στη Γλυφάδα) δουλεύουν πάνω από 100 εργαζόμενοι συνολικά.

Και σαν να μη φτάνει αυτό, χτες η εργοδοσία προχώρησε και στην απόλυση του Αντώνη Πετρόπουλου, μέλους της νεοσυσταθείσας σωματειακής επιτροπής στην προσπάθειά της να περάσει τα αντεργατικά της σχέδια χωρίς να βρει αντίσταση από τους εργαζόμενους. Μάλιστα, η εργοδοσία είπε στους εργαζόμενους ότι δε θα καταβάλει το δώρο Χριστουγέννων, επειδή οι εργαζόμενοι εισέπραξαν ολόκληρα, τα προηγούμενα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα!

Αμεση ήταν η παρέμβαση της επιτροπής μαζί με το συνδικάτο που επισκέφτηκαν χτες την επιχείρηση, αλλά η εργοδοσία προτίμησε να κρυφτεί στον 4ο όροφο για να μη συναντηθεί με τους συνδικαλιστές. Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις τις αμέσως επόμενες μέρες η Σωματειακή Επιτροπή μαζί με το συνδικάτο θα αποφασίσουν τους τρόπους και τις μορφές δράσης ενάντια στην εργοδοτική επίθεση.

Απόλυση και στα «Max Perry»

Στην απόλυση της εργαζόμενης Στ. Κουτσουράδη προχώρησε η εργοδοσία της αλυσίδας ζαχαροπλαστείων «MAX PERRY», καθώς η συνδικαλιστική της δράση και η προσπάθειά της να συσπειρώσει και να οργανώσει τους εργαζόμενους ενόχλησε ιδιαίτερα την εργοδοσία.

Αμεση ήταν η παρέμβαση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής. Αντιπροσωπεία χτες έκανε παρέμβαση στο κατάστημα που δούλευε η Στ. Κουτσουράδη στον Ταύρο και ενημέρωσε όλους τους εργαζόμενους, καλώντας τους σε δράση, παρά την προσπάθεια της εργοδοσίας για το αντίθετο, η οποία κάλεσε την αστυνομία, απαιτώντας μάλιστα τη σύλληψη των συνδικαλιστών.

Το συνδικάτο, με ανακοίνωσή του, καλεί τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν και να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους. «Τώρα πρέπει - σημειώνει - να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να πουν "φτάνει πια", να βάλουν εμπόδιο και σε αυτήν την επίθεση που ατσαλώνει περισσότερο τους αγωνιστές και το κίνημα και να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη στη συνάδελφό τους».

Το συνδικάτο απαιτεί άμεσα την ανάκληση της απόλυσης και προειδοποιεί ότι «σε διαφορετική περίπτωση εργοδοσία και κυβέρνηση θα βρουν μπροστά τους το σύνολο των ταξικών συνδικάτων του νομού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ