Σάββατο 12 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
Δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τη ΔΕΗ

Οπως ανέδειξαν χτεσινές παρεμβάσεις Λαϊκών Επιτροπών στη Θεσσαλονίκη

Στιγμιότυπο από χτεσινή παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Στιγμιότυπο από χτεσινή παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη
Μαχητική κινητοποίηση ενάντια στα χαράτσια για τα ακίνητα που στέλνονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, πραγματοποίησαν χθες το πρωί αντιπροσωπείες όλων των λαϊκών επιτροπών που δρουν στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Δεκάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, πραγματοποίησαν αρχικά, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ στην οδό Εθνικής Αμύνης, και στη συνέχεια απέκλεισαν συμβολικά τα ταμεία της ΔΕΗ Λευκού Πύργου. Αρκετοί ήταν αυτοί που μπήκαν στο πλευρό των λαϊκών επιτροπών και τελικά αρνήθηκαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς με το χαράτσι.

Οι συγκεντρωμένοι ενημέρωσαν τον εκπρόσωπο της ΔΕΗ ότι ήδη έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες υπογραφές άρνησης πληρωμής και προειδοποίησαν πως οργανωμένα, με ομάδες λαϊκής περιφρούρησης, δεν θα επιτρέψουν να κοπεί το ρεύμα σε κανένα εργατικό - λαϊκό σπίτι. Στη συζήτηση με τα στελέχη της ΔΕΗ, αναφέρθηκε ότι ήδη το 30% των καταναλωτών πριν ακόμη σταλούν οι λογαριασμοί με το χαράτσι, αδυνατούσαν να πληρώσουν το ρεύμα και ζητούσαν διακανονισμό. Επίσης ανέφεραν ότι οι υπάλληλοι της ΔΕΗ δεν θα επιμείνουν να κόψουν το ρεύμα όπου συναντήσουν αντίσταση.

Οι εκπρόσωποι των Λαϊκών Επιτροπών κάλεσαν και τους εργαζόμενους της ΔΕΗ να σταθούν στο πλευρό του εργαζόμενου λαού, να μην κόβουν το ρεύμα στις εργατικές λαϊκές οικογένειες και να δυναμώσουν τον αγώνα για να μην πληρώσει την κρίση ο λαός.

Επίσης, χθες νωρίς το πρωί, η Λαϊκή Επιτροπή Ευόσμου - Κορδελιού πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο Ευόσμου - Κορδελιού και απαίτησε ο Δήμος να πάρει θέση ενάντια στα χαράτσια και να στηρίξει τον αγώνα του λαού. Ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε ότι θα φέρει το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Χθες το απόγευμα, η Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης πραγματοποίησε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Παύλου Μελά και απαίτησε από το Δήμο, με όλους τους δυνατούς τρόπους, να καλύψει τους δημότες που δε θα πληρώσουν το χαράτσι.

Πρωτοβουλίες σε όλη τη χώρα

Μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στα κατά τόπους γραφεία της ΔΕΗ, πραγματοποίησαν και οι Λαϊκές Επιτροπές σε Θήβα, Λαμία και Αμφισσα, συναντώντας τη θετική ανταπόκριση του κόσμου ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες. Επίσης, χτες η Λαϊκή Επιτροπή Λουτρών Αιδηψού πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ και στον προϊστάμενο και παράλληλα συζήτησε με τους εργαζόμενους στην επιχείρηση.

Ακόμα, τη Δευτέρα, 14/11:

  • Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στην Κηφισιά (Γρ. Λαμπράκη) οργανώνουν μαζικοί φορείς της Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Χαλκίδας διοργανώνει στις 10.30 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στα «Δύο Δέντρα» στο Δοκό Χαλκίδας.
  • Μαζική διαμαρτυρία, στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΔΕΗ οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Φλώρινας.
  • Σε ανοιχτή συζήτηση καλούν τους κατοίκους του Κορυδαλλού, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της Επιτροπής Ειρήνης (Κρέσνας 12), το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Επιτροπή Ειρήνης, η Επιτροπή Ανέργων και η Τοπική Επιτροπή της ΠΑΣΕΒΕ.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org