Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Δεξιοτέχνης της κωλοτούμπας

Τακτικισμοί υποταγμένοι στη στρατηγική της πιο αποτελεσματικής υπηρέτησης των αστών

Ζάλη προκαλούν οι απανωτές κωλοτούμπες του ΛΑ.Ο.Σ. και του προέδρου του Γ. Καρατζαφέρη στις διεργασίες για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης και για να υπηρετηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το γενικό συμφέρον της αστικής τάξης. Χτες βράδυ, ο Γ. Καρατζαφέρης προσήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο, για να πάρει μέρος σε σύσκεψη με αυτούς που νωρίτερα είχε καταγγείλει ότι «κινούνται στον αστερισμό της παράνοιας».

Λίγα λεπτά αργότερα, αποχώρησε εμφανώς εκνευρισμένος, επειδή όπως δήλωσε αντελήφθη ότι όση ώρα ο ίδιος περίμενε σε μια αίθουσα, σε μια άλλη συσκέπτονταν ο Γ. Παπανδρέου και ο Α. Σαμαράς, τους οποίους κατήγγειλε για παιχνίδια τακτικής και ότι συμπαρασύρουν και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος ήταν επίσης παρών. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πάρει σήμερα μέρος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ως το βράδυ της Τρίτης εμφανιζόταν αποφασισμένος να μην πάρει μέρος στη συγκυβέρνηση, καταγγέλλοντας ότι μεθοδεύεται γάμος με το ζόρι που είναι καταδικασμένος να αποτύχει. Το βράδυ άλλαξε στάση και ζήτησε να συναντηθούν Παπανδρέου, Σαμαράς και ο ίδιος, ώστε «να βρούμε την κατάλληλη σύνθεση και τον πιο ενδεδειγμένο για πρωθυπουργό».

Αποχωρώντας χτες απ' το Προεδρικό και ερωτώμενος σχετικά δήλωσε ότι δε χρειάζονται μεσοβέζικες λύσεις, ότι δε θα συμφωνήσει με την πρόταση για τον Φ. Πετσάλνικο και ότι θα πρέπει να προταθεί ο Λ. Παπαδήμος για πρωθυπουργός. Ωστόσο, νωρίτερα στη Βουλή είχε ζητήσει πολιτικό πρόσωπο για πρωθυπουργό, λέγοντας: «Ακούω τον τάδε απόστρατο, τον τάδε καθηγητή, τον τάδε επί τιμή Αρεοπαγίτη. Μα αυτοί θα πάνε να σώσουν τη χώρα; Φοβούμεθα να πάρουμε την ευθύνη! Τότε προς τι οι πολιτικοί; Είμαστε για τα δύσκολα, να αναλάβουμε ευθύνη!». Ο ίδιος κάλεσε «εάν δεν μπορούν οι δυο αρχηγοί να καταλήξουν σε μια φόρμα, ας αποφασίσουν οι βουλευτές, να εγκαλέσουν ή να σπρώξουν, να προτείνουν ή να ανατρέψουν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ