Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ: «Κάτι δεν κολλάει. Τον Αύγουστο έλεγαν ότι στο κρατικό ταμείο υπάρχουν λεφτά μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου και χωρίς τη διαβόητη έκτη δόση θα επακολουθούσε στάση πληρωμών. Μετά η ταμειακή επάρκεια μετατέθηκε στα μέσα Οκτωβρίου. Από εκεί πήρε νέα παράταση για τον Νοέμβριο. Τώρα λένε ότι λεφτά υπάρχουν ως τις αρχές Δεκεμβρίου. Προετοίμαζαν άλλωστε και δημοψήφισμα, άρα θα είχαν να πληρώσουν. Προφανώς οσονούπω θα ανακοινωθεί ότι τα φράγκα φτάνουν έως το τέλος του έτους. Διαφορετικά δεν θα έπαιζαν την κολοκυθιά μέχρι να καταλήξουν σε νέα κυβέρνηση (...) το δάνειο μεταβάλλεται σε πολιτικό επιχείρημα. Κάθε δόση χρησιμοποιείται σαν μέσο πίεσης για να επιβληθούν μέτρα» (ο Γ. Λακόπουλος στα ΝΕΑ).

Η ΑΡΝΗΣΗ: «Κατά τις πληροφορίες, στις διαβουλεύσεις ακούστηκαν τα ονόματα του προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου καθώς και εκείνο του κ. Απ. Κακλαμάνη. Αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφθούν. Ισως στην περίπτωση αυτή να είναι προτιμότερη η παραμονή του κ. Παπανδρέου» (στο ΒΗΜΑ, ηλεκτρονική έκδοση, στις 00.54 τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη).

ΤΟ ΘΑΥΜΑ! «Πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης συνεργασίας ΠαΣοΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ είναι τελικά ο Φίλιππος Πετσάλνικος. Ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια ότι τα τρία κόμματα ΠαΣοΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ συμφωνούν (...) Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με αναπληρωτή τον κ. Ι. Μουμούρα (σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά). Δεύτερος αντιπρόεδρος παραμένει ο κ. Πάγκαλος. Στο Υπουργείο Εσωτερικών ή Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ακόμη, πιθανώς στο Υπουργείο Αμυνας θα τοποθετηθεί από τη ΝΔ ο κ. Π. Χηνοφώτης. Από το ΛΑΟΣ θα τοποθετηθούν στην κυβέρνηση ο κ. Βορίδης και ο κ. Κιλτίδης» (το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ στις 6.45 το απόγευμα της Τετάρτης).

ΚΑΙ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ: «Η χώρα ζει μια κωμωδία, που πλέον τείνει να μετατραπεί σε απόλυτο δράμα. Το παραπαίον πολιτικό σύστημα, μετράει τον έναν μετράει τον άλλον, προσπαθεί να βρει λύση στα μέτρα του και δεν βρίσκει. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος να εμπλακεί σε ένα σχήμα που δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη, ουδένα συγκινεί και προφανώς κανέναν δεν ενθουσιάζει, ούτε εδώ, ούτε στο εξωτερικό (...) Κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να βυθίσουν το πληγωμένο σκάφος, φέρνουν την χρεοκοπία μια ώρα αρχύτερα. Αν συνεχίσουν έτσι σε λίγες μέρες δεν θα υπάρχει οικονομία, ούτε Τράπεζες, η επιστροφή στη δραχμή θα επέλθει νομοτελειακά και η χώρα θα παραδοθεί στο χάος (...) η χώρα σε λίγο θα μετρά μόνο συντρίμμια!» (από άρθρο στο ΒΗΜΑ, ηλεκτρονική έκδοση).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ