Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καμώνονται πως αντιδρούν

Παπαγεωργίου Βασίλης

Οτι αγωνίζονται τάχα ενάντια στην πολιτική που προωθούσε η μέχρι τα τώρα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προωθεί στο εξής η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, καμώνονται οι δυνάμεις που συγκροτούν τη συνδικαλιστική πλειοψηφία στην ΑΔΕΔΥ. Βγαίνουν και μιλάνε ενάντια στο μνημόνιο, ενάντια σε μέτρα που παίρνονται, όπως το νέο μισθολόγιο, η εφεδρεία και άλλα...

Το τι εννοούν μπορεί να φανεί από το τι κάνουν και τι στόχους θέτουν. Η ίδια πλειοψηφία προχτές αποφάσισε, λόγω των πολιτικών εξελίξεων, να αναστείλει για μια βδομάδα την κινητοποίηση που είχε κηρύξει για σήμερα και η οποία προφανώς δε συνάδει με την επίφαση της «εθνικής συνεννόησης» που καλλιεργούν οι πολιτικές δυνάμεις του κεφαλαίου.

Παραπέρα ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος της ΠΑΣΚ, Κ. Τσικρικάς, μιλώντας χτες σε τηλεοπτική πρωινή εκπομπή έθεσε ως στόχους του συνδικαλιστικού κινήματος τη δίκαιη κατανομή των βαρών, τη δίκαιη κατανομή του πλούτου, το δίκαιο φορολογικό σύστημα... Αυτές οι θέσεις εξασφαλίζουν όρους υποταγής στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του. Για παράδειγμα, η δίκαιη κατανομή των βαρών σημαίνει οι εργάτες και τα λαϊκά στρώματα να πληρώσουν την καπιταλιστική κρίση. Οχι κομμάτι της, αλλά το σύνολό της. Ο,τι δηλαδή κάνουν τα μέτρα που παίρνουν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου.

Οι σημερινές εξελίξεις ξεγυμνώνουν την υποκρισία. Φθάνει οι εργαζόμενοι να κάνουν το βήμα. Να καταδικάσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και όσους άλλους ακόμα προσπαθούν να καλλιεργήσουν αυταπάτες, να φρενάρουν την άνοδο και ανάπτυξη των αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ