Τρίτη 8 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Τιμήθηκε η 94η επέτειος της Οχτωβριανής Επανάστασης

Από τις εκδηλώσεις για την 94η επέτειο της Οχτωβριανής Επανάστασης
Από τις εκδηλώσεις για την 94η επέτειο της Οχτωβριανής Επανάστασης
Σε πολλές από τις χώρες που προήλθαν από τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης οι κομμουνιστές τίμησαν με διαδηλώσεις κι άλλες μαζικές εκδηλώσεις την 94η επέτειο της Οχτωβριανής Επανάστασης.

Στη Ρωσία, αν και οι αρχές έχουν καταργήσει την αργία της Επανάστασης, πραγματοποίησαν στην Κόκκινη Πλατεία εκδηλώσεις προς τιμήν της παρέλασης που έγινε τη μέρα της επετείου της Επανάστασης το 1941. Τότε τα στρατιωτικά σώματα του Κόκκινου Στρατού, αφού άκουσαν την ομιλία του Ι.Β. Στάλιν, παρέλασαν στην Κόκκινη Πλατεία και κατευθύνθηκαν στην πρώτη γραμμή του μετώπου, έξω από τη Μόσχα. Ωστόσο επιμελώς οι σημερινές αρχές της Ρωσίας κρύβουν το ποια πατρίδα υπεράσπιζαν τότε οι Σοβιετικοί στρατιώτες και το γιατί παρέλασαν εκείνη τη μέρα στο κέντρο της Μόσχας.

Από τη μεριά τους, οι κομμουνιστές της Ρωσίας τίμησαν την επέτειο της Επανάστασης με εκατοντάδες μαζικές εκδηλώσεις σ' όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Εκδηλώσεις που είχαν έντονο τον προεκλογικό χαρακτήρα, μπροστά στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Δεκέμβρη.


Ι. Π.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ