Κυριακή 6 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σπέρνουν αυταπάτες...

«Να μην καταργηθεί η δημοκρατία στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος κοινής δήλωσης των M. Schlecht, στελέχους του γερμανικού κόμματος «Die Linke» και Γ. Μηλιού, στελέχους του ΣΥΝ.

Διαβάζουμε: «Είναι ορθό να ρωτηθεί επιτέλους ο ελληνικός λαός για το πώς θα συνεχιστούν τα πράγματα από δω και πέρα. Η δημοκρατία δεν πρέπει να καταργηθεί (...) Χρειαζόμαστε ιδιαίτερα ένα "Σχέδιο Μάρσαλ", με άλλα λόγια μια αναπτυξιακή συνδρομή για την Ελλάδα» και: «Μόνο η δημοκρατία μπορεί να διασώσει την Ευρώπη! (...) Αγωνιζόμαστε για την αναγέννηση της δημοκρατίας στην Ευρώπη. Μόνο η δημοκρατία μπορεί να διασφαλίσει το δημόσιο έλεγχο της χρηματοπιστωτικής σφαίρας στην κατεύθυνση πολιτικών δημόσιου συμφέροντος για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, τη διασφάλιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της φτώχειας και της επισφάλειας».

Σπέρνουν αυταπάτες. Οτι είναι δυνατό η ΕΕ να γίνει φιλολαϊκή με τα μονοπώλια στην εξουσία των κρατών - μελών. Λένε ότι ο καπιταλισμός πρέπει να λειτουργεί με έλεγχο κρατικό και διακρατικό ευρωενωσιακό για να υπάρχει ανάπτυξη! Λες και η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων των κρατών - μελών μέχρι τώρα δε συνέβαλε στην καπιταλιστική ανάπτυξη, στην υπερσυσσώρευση κερδών και κεφαλαίου που έφεραν την κρίση. Λες και μέχρι τώρα δεν ήταν η δημοκρατία που προωθούσε τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Λες και υπάρχει δημοκρατία που μπορεί να υπηρετεί και τα συμφέροντα των μονοπωλίων και του λαού. Λες και η δημοκρατία, μπορεί να αλλάξει ρόλο στη χρηματοπιστωτική σφαίρα, και να την κάνει φιλολαϊκή. Να γιατί είναι αφερέγγυοι και επικίνδυνοι για το λαό.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org