Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΝΑ ΟΞΥΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥΣ

ΑΜΕΣΑ: «Να βρεθεί άμεσα μια λύση που θα διασφαλίσει ότι η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ, θα εκτονώσει τη λαϊκή οργή και θα αποτρέψει παράλληλα την κατάλυση του κράτους (...) αν όλοι βάλουν το προσωπικό και κομματικό συμφέρον στην άκρη, για λίγους έστω μήνες, με πρώτο τον κ. Παπανδρέου» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ: «Οταν ο διάδοχος έγινε πρωθυπουργός, ο θεματοφύλακας της οικογενειακής περιουσίας τού παρέδωσε τρεις φακέλους χρήσιμους σε περίπτωση ανάγκης. Ο διάδοχος τους έβαλε στο συρτάρι του για να τους χρησιμοποιήσει στο μέλλον. Στην πρώτη κρίση άνοιξε τον πρώτο φάκελο και διάβασε: "Ρίξ' τα στους προηγούμενους". Μετά από καιρό ήλθε η δεύτερη κρίση. Ανοιξε τον δεύτερο φάκελο και διάβασε: "Ρίξ' τα στα συμφέροντα". Δεν πέρασε καιρός και έφτασε η τρίτη κρίση. Ο διάδοχος άνοιξε τον τελευταίο φάκελο και διάβασε: "Ετοίμασε τρεις φακέλους"» (στα ΝΕΑ).

ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ: «Το διακύβευμα (...) αν οι Ελληνες θέλουμε την Ελλάδα εντός ή εκτός ευρωζώνης, έχει εκ προοιμίου απάντηση. Οι Ελληνες είμαστε αρκετά σοφός λαός (...) και ως τέτοιος, βεβαίως, η απάντηση της πλειονότητας, ανεξαρτήτως κομματικής ή ιδεολογικής τοποθέτησης, είναι "δεν θέλουμε την Ελλάδα εκτός ευρώ"» (από άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ