Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τάζει «καλή» καπιταλιστική διαχείρηση

Λαγούς με πετραχήλια έταξε στο λαό ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας χτες βράδυ στη ΝΕΤ. Απαλλαγή από το μνημόνιο και τη λιτότητα, αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας που έχει τρωθεί κατά την άποψή του, λαϊκή κυριαρχία κ.λπ. κ.λπ. Ολο το «πακέτο» προσφορά του «νέου συνασπισμού εξουσίας» με «πυρήνα» τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αν ο λαός το «ψωνίσει» με την ψήφο του στις επόμενες εκλογές.

Δεν έκανε, όμως, τον κόπο να μας πει το πλέον ουσιώδες: Πώς ακριβώς θα ασκεί ο λαός την κυριαρχία του όταν η χώρα θα παραμένει στην ΕΕ, αδιαπραγμάτευτο αυτό για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ; Αυτή καθαυτή η συμμετοχή σε μια διακρατική ιμπεριαλιστική ένωση σημαίνει εκχώρηση τμήματος της εθνικής κυριαρχίας, σημαίνει αποδοχή της στρατηγικής της, που είναι υπέρ των συμφερόντων των μονοπωλίων.

Πώς ακριβώς θα ασκεί ο λαός την κυριαρχία του, όταν τα μέσα παραγωγής του πλούτου θα εξακολουθούν να ελέγχονται απ' τους κεφαλαιοκράτες, συνεπώς και ο πλούτος που παράγεται μέσω αυτών; Πώς ακριβώς μπορεί να είναι κυρίαρχος ένας λαός φτωχός, άνεργος, αναγκασμένος να πουλάει την εργατική του δύναμη για να εξασφαλίζει τα προς το ζην και με δεδομένο ότι το κεφάλαιο θα την αγοράζει όσο το δυνατόν φτηνότερα;

Κυρίαρχος λαός σημαίνει ιδιοκτήτης των μέσων παραγωγής του πλούτου, σημαίνει ότι αυτός κάνει κουμάντο στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, αυτός είναι ο αποδέκτης του προϊόντος του μόχθου του. Κυρίαρχος λαός σημαίνει χώρα αποδεσμευμένη από την ιμπεριαλιστική ευρωενωσιακή λυκοσυμμαχία. Κυρίαρχος λαός, τελικά, σημαίνει λαϊκή εξουσία και οικονομία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ