Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Κοροϊδεύει το λαό και σκορπά αυταπάτες

Παραμονή στο «σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης» ο στόχος της κυβέρνησης που οραματίζονται οι οπορτουνιστές

Κάλπες εκλογών βλέπει ο Αλ. Τσίπρας, με την προσδοκία να προκύψει μια φιλολαϊκή δήθεν κυβέρνηση, η οποία θα διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στο «σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης»!

Μιλώντας προχτές το βράδυ στο ΑΛΤΕΡ ο Αλ. Τσίπρας ήταν σαφής, λέγοντας ότι «η χώρα βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης (...) αυτός είναι ο λόγος που δεν μας έχουν αφήσει στον Καιάδα. Αν εμείς τους πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην πολιτική της λιτότητας και διεκδικήσουμε μια παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και διεκδικήσουμε πολιτική ενίσχυσης των δημόσιων επενδύσεων για να βγούμε στην ανάπτυξη, τότε η επιλογή τους είναι ή να μας αφήσουν στον Καιάδα και να κινδυνεύσουν και να πέσουν και αυτοί και να καταστραφούν ή να υποστούν ότι έχουν μια χώρα και ένα λαό που δεν προχωρά εθελόδουλα στην καταστροφή, διότι κανείς λαός δεν θέλει να αυτοκτονήσει».

Πρόκειται για καθαρή κοροϊδία του λαού ότι μπορεί στο πλαίσιο της ΕΕ και της καπιταλιστικής εξουσίας μια κυβέρνηση να έχει τη δυνατότητα να εφαρμόζει φιλολαϊκή πολιτική, χωρίς να θίξει την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και χωρίς αποδέσμευση από τις διακρατικές ενώσεις του κεφαλαίου. Ο ίδιος υπερασπίστηκε και χτες την «κοινωνική συνοχή», λέγοντας ότι ένας άλλος «συνασπισμός εξουσίας» μπορεί να πετύχει «πραγματική λύση δημοκρατίας και διασφάλισης του Συντάγματος και της εθνικής μας κυριαρχίας και λαϊκής ανεξαρτησίας».

Χτες βράδυ, η ΚΟ και η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή τους έκαναν λόγο για «κρίσιμες επόμενες μέρες και ώρες», καλώντας το λαό να εμποδίσει «αντιδημοκρατικά σενάρια που δρομολογούνται από εξωθεσμικά κέντρα διαπλοκής και συστημικές δυνάμεις, ώστε να συνεχιστεί η ίδια πολιτική, η πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, και μετά το τέλος της υπό κατάρρευσης κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ