Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΕΙ
Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 11 Νοέμβρη

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί σε κινητοποίηση κόντρα στη δραματική υποβάθμιση των σπουδών στα ΤΕΙ

Μια δυναμική απάντηση θα δώσουν την Τρίτη 11 Νοέμβρη, οι σπουδαστές των ΤΕΙ, κατεβαίνοντας στο δρόμο, σε πανελλαδικό συλλαλητήριο, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, που έχει οδηγήσει τα ιδρύματα σε δραματική υπολειτουργία. Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών έχει απευθύνει κάλεσμα για το πανελλαδικό συλλαλητήριο, στην Ομόνοια 12 η ώρα. Καλεί, επίσης, σε Γενικές Συνελεύσεις Συλλόγων, τμημάτων, εξαμήνων, σε κινητοποιήσεις σε όλες τις σχολές και τα τμήματα.

Οι σπουδαστές δε μένουν άπραγοι και απαντούν στην εκρηκτική κατάσταση, που έχουν προκαλέσει οι μειωμένες προσλήψεις συμβασιούχων και οι μειωμένοι προϋπολογισμοί. Στα ΤΕΙ υπάρχουν λίστες αναμονής που φτάνουν και τα 100 άτομα, οι σπουδαστές είναι στοιβαγμένοι στις αίθουσες για τη θεωρία και τα εργαστήρια, ενώ παραμένουν τα προβλήματα υποδομής. Επίσης, το κόστος για τη σίτιση και τη στέγαση είναι δυσβάσταχτο (η φοιτητική μέριμνα είναι ανύπαρκτη και έτοιμη για πλήρη παράδοση στους ιδιώτες). Σημειώνεται, δε, πως μιλάμε για σπουδαστές, που σε μεγάλο ποσοστό αναγκάζονται να εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών απαιτεί:

  • Κανείς φοιτητής να μη μείνει έξω από εργαστήριο ή θεωρία.
  • Ούτε ευρώ για σίτιση - στέγαση - μετακίνηση - βιβλία - αναλώσιμα - υλικά εργαστηρίων! εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη του κράτους. Τώρα να δοθούν δωρεάν τα ΠΑΣΟ.
  • Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης 600 ευρώ σε όλους τους φοιτητές που είναι από άλλες πόλεις. Απαγόρευση του μέτρου διακοπής ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΕΥΔΑΠ σε όλους τους σπουδαστές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους, στις λαϊκές οικογένειες.
  • Πρακτική άσκηση με μισθό και ασφάλιση στην ευθύνη του ιδρύματος. Φέρτε τώρα τα δεδουλευμένα των πρακτικάριων.
  • Μονιμοποίηση συμβασιούχων και εκτάκτων, αύξηση του διδακτικού προσωπικού.
  • Μόνιμη - πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους. Οχι στους μισθούς των 501 ευρώ μέχρι τα 25, όχι στην ανασφάλιστη εργασία, τα 4ωρα και τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.
  • Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών. Απογευματινά εργαστήρια για όλους τους εργαζόμενους σπουδαστές. Αδεια με αποδοχές στην εξεταστική.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ