Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Με φοιτητοπατέρες για «κίνημα» - μαριονέτα

Παπαγεωργίου Βασίλης

Με εκπροσώπους της ΠΑΣΠ ΤΕΙ και της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, θα συναντηθεί σήμερα η υπουργός Παιδείας, με πρόθεση, όπως λέει, την έναρξη ενός «διαλόγου(...) προκειμένου να ανασυγκροτηθεί το φοιτητικό κίνημα»! Επίσης, η υπουργός θα έχει και συνάντηση «με εκπροσώπους του κινήματος των "ανοιχτών Σχολών"», προφανώς για να ...βοηθήσουν κι αυτοί στο φοιτητικό «κίνημα» - μαριονέτα που θέλει να φτιάξει η κυβέρνηση, ώστε να έχει έναν ακόμα συνομιλητή στους «κοινωνικούς διαλόγους».

Θυμίζουμε πως η υπουργός είχε καλέσει τις παρατάξεις σε «διάλογο», στον οποίο ανταποκρίθηκαν με ανακοινώσεις τους η ΠΑΣΠ ΤΕΙ και η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ. Το «κίνημα» των «ανοιχτών σχολών» είχε δημιουργηθεί την περίοδο των καταλήψεων στα πανεπιστήμια με ιδιαίτερη συμβολή απ' τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Παρόλο που (εικονικά τουλάχιστον) δεν είχε άλλο αίτημα εκτός από το να ανοίξουν οι σχολές, αποδεικνύεται πως θα είναι το «αντικίνημα» που θα υπερασπίζει τις αναδιαρθρώσεις.

Τέτοιες δυνάμεις θέλει η κυβέρνηση, που, μαζί με την ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ, θα συζητούν και θα «ελέγχουν» την «πρόοδο» των αναδιαρθρώσεων που διαλύουν την Ανώτατη Εκπαίδευση και τις σπουδές των φοιτητών και των σπουδαστών, αφαιρώντας το δικαίωμα στη μόρφωση. Στο «νέο» ρόλο που θέλει να πάρει ο κυβερνητικός συνδικαλισμός στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, η απάντηση των σπουδαστών πρέπει να είναι ζωντανοί και αγωνιστικοί σύλλογοι, που θα στρέφονται ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ