Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ «ΔΩΔΩΝΗ»
Πανηπειρωτική κινητοποίηση την Κυριακή διοργανώνει η ΠΑΣΥ

Κάλεσμα σε φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους. Ο αγώνας είναι κοινός. Αφορά και τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους στη γαλακτοβιομηχανία, αλλά και στη διατροφή του λαού

Από πρόσφατη κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ»
Από πρόσφατη κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ»
Οργανωμένος ανυποχώρητος αγώνας ενάντια στο ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗΣ» με οποιαδήποτε μορφή και σχήμα, πάλη με προοπτική για το παρόν και το μέλλον της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς ενάντια στην κυρίαρχη αντιαγροτική πολιτική είναι το μήνυμα που στέλνει από άκρη σε άκρη, σε όλα τα χωριά της Ηπείρου η ΠΑΣΥ ενόψει της πανηπειρωτικής κινητοποίησης που διοργανώνει την Κυριακή 6 Νοέμβρη και ώρα 12 το μεσημέρι μπροστά από τη γαλακτοβιομηχανία.

Από την πλούσια αυτή δραστηριότητα αποτυπώνεται η έντονη ανησυχία και ο προβληματισμός από τους εναπομείναντες 7.000 περίπου κτηνοτρόφους στην Ηπειρο που γνωρίζουν ότι η ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ» θα οδηγήσει σε μείωση της τιμής του γάλακτος, σε παραπέρα συρρίκνωση της κτηνοτροφίας με επιπτώσεις στους εργαζόμενους στη γαλακτοβιομηχανία, αλλά και στη διατροφή του λαού.

Η ΠΑΣΥ καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους να μετατρέψουν την οργή και αγανάκτησή τους σε οργανωμένη πάλη, σε κοινό μέτωπο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση μαζί με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους. Να μη συναινέσουν στα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες τους από τους «γαλαζοπράσινους» εκφραστές αυτής της πολιτικής σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο, προβάλλοντας ως «λύση» τη σύσταση κεφαλαίου και εξαγορά των μετοχών που κατέχει Αγροτική Τράπεζα στη γαλακτοβιομηχανία για να παραμείνει, όπως λένε, η «ΔΩΔΩΝΗ» στα «ηπειρωτικά χέρια» ή στους «φυσικούς φορείς».

Το ζήτημα της μαζικής συμμετοχής και στήριξης της κινητοποίησης από τα εργατικά σωματεία και άλλους φορείς συζητήθηκε και στην ολομέλεια του ΠΑΜΕ στα Γιάννενα, αφού σχετίζεται άμεσα και με τη διατροφή του λαού.

Συνάντηση ΚΚΕ - Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών

Με αντιπροσωπεία των Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου, μετά από αίτημα των διοικήσεων των ενώσεων, συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ από την Επιτροπή Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του Κόμματος. Η αντιπροσωπεία των Ενώσεων ενημέρωσε για τις εξελίξεις με την πώληση της εταιρείας, εξέφρασε την αντίθεσή της σε αυτήν και τη θέση των Ενώσεων να διεκδικήσουν την πλειοψηφία των μετοχών της «ΔΩΔΩΝΗΣ» στη λογιστική τους τιμή.

Από την πλευρά του ΚΚΕ, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας, υπογραμμίστηκε ότι «αντικειμενικά και ανεξάρτητα από προθέσεις, η θέση των Διοικήσεων των Ενώσεων να διεκδικήσουν την πλειοψηφία των μετοχών της "ΔΩΔΩΝΗΣ" διευκολύνει την κυβέρνηση να απαλύνει τις αντιδράσεις των κτηνοτρόφων και του λαού της Ηπείρου και να αποπροσανατολίσει από τον κύριο σκοπό της που είναι η ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας. Δίνει επίσης άλλοθι στην κυβέρνηση να ρίξει την ευθύνη στους Συνεταιρισμούς. Η θέση αυτή των Ενώσεων δεν παίρνει υπόψη τις νέες αρνητικές αλλαγές που γίνονται στους Συνεταιρισμούς με το νέο νόμο που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβρη. Επιπλέον, δεν παίρνει υπόψη τη μεγάλη οικονομική αδυναμία των ενώσεων».

Επισημάνθηκε επίσης στη συνάντηση από πλευράς του ΚΚΕ ότι «η εξέλιξη αυτή (σ.σ. για τη "ΔΩΔΩΝΗ") όπως και η συνολικότερη συρρίκνωση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής είναι αποτέλεσμα της ΚΑΠ που την υποστήριξαν και οι Διοικήσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ και των Ενώσεων. Οτι η παραγωγή εγχώριων τροφίμων, φτηνών και ποιοτικών, μπορεί να γίνει με την κοινωνικοποίηση της μεγάλης καπιταλιστικής αγροτικής παραγωγής και της βιομηχανίας αγροτικών εφοδίων και μεταποίησης που θα παράγουν όχι για το καπιταλιστικό κέρδος, αλλά για τις διατροφικές ανάγκες του λαού.

Με κεντρικό σχεδιασμό, καθετοποιημένες κρατικές επιχειρήσεις και παραγωγικούς συνεταιρισμούς μικρομεσαίων αγροτών. Μια φιλοαγροτική πολιτική που θα συνδέει την αγροτική παραγωγή με τη βιομηχανία, το εμπόριο, τις τράπεζες που θα αποτελούν λαϊκή - κρατική ιδιοκτησία, θα διασφαλίζει την ευημερία της εργατικής και αγροτικής οικογένειας και θα αναπτύσσει την εγχώρια παραγωγή για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων.

Ενας τέτοιος αγώνας είναι πρώτα από όλα πολιτικός ενάντια στα μονοπώλια και τα κόμματά τους. Είναι αγώνας για να αλλάξει χέρια η εξουσία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οχι στην ιδιωτικοποίηση, απεγκλωβισμός από τις αυταπάτες(2012-09-15 00:00:00.0)
Εμφανίστηκαν 15 μνηστήρες(2012-03-13 00:00:00.0)
Πάλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση(2010-07-14 00:00:00.0)
«Φερετζές» στο ξεπούλημα(2002-01-23 00:00:00.0)
«Εγκληματικές» μεθοδεύσεις ξεπουλήματος(2001-06-13 00:00:00.0)
Αντίσταση στο ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗΣ»(2001-03-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ