Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ
Περιμένουν τις λεπτομέρειες...

«Ούτε για πανηγυρισμούς, ούτε για υστερικές αντιδράσεις», προσφέρεται η Συμφωνία Κορυφής, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλο, καθώς, μάλιστα, «πολλά σημεία της παραμένουν αδιευκρίνιστα». Παρ' όλα αυτά, θεωρεί ότι δίνει στην Ελλάδα - μέσω ενός «αυστηρού τελεσίγραφου» - «χρόνο και την ύστατη ευκαιρία να δουλέψουμε για να παραμείνουμε στην Ευρώπη», με μέτρα που τσακίζουν τους εργάτες και παρέχουν στο σινάφι του φτηνότερη εργατική δύναμη.

«Η μεγάλη αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου παραμένει και η αβεβαιότητα για το μέλλον αυξάνεται», σχολίασε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος των εμποροβιομηχάνων της Αθήνας, πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος. Εκτιμώντας ότι «βρισκόμαστε πάλι στο σημείο εκκίνησης για τη λύση στο πρόβλημα χρέους της χώρας μας», έκρινε «μισή λύση» τα όσα αποφασίστηκαν, κι αυτό γιατί, όπως είπε, «επί της ουσίας δεν έχουν συμφωνηθεί συγκεκριμένες τεχνικές παράμετροι για να μπορεί να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα».

Στη λογική της διαχείρισης επιμέρους ζητημάτων κινείται η ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, που εκτίμησε ότι «το "κούρεμα" του χρέους σημαίνει και "κούρεμα" της ελληνικής εμπορικής δραστηριότητας». «Η απόφαση της 27ης Οκτωβρίου ουσιαστικά επισημοποίησε την ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ