Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανησυχούν για τη βιωσιμότητα της Ευρωζώνης

Από τις αντιδράσεις των κομμάτων στις κυβερνητικές ανακοινώσεις μετά τη Σύνοδο

«Εθνικά ταπεινωμένος», δηλώνει δημαγωγικά ο ΛΑ.Ο.Σ. απ' τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με τον Γ. Καρατζαφέρη. Πρόσθεσε για την κυβέρνηση ότι «δεν είναι μόνο επικίνδυνοι γι' αυτά τα οποία απεδέχτηκαν, είναι πολύ περισσότερο επικίνδυνοι με τον τρόπο που θέλουν να τα παρουσιάσουν (...) Ο πρωθυπουργός και η παρέα του, ή είναι ανυποψίαστοι ή κάτι πολύ χειρότερο. Πολιτικά δόλιοι».

«Βήμα στο κενό για την ευρωζώνη, καρφί στο σταυρό του μαρτυρίου για τον λαό», χαρακτήρισε (με αυτή τη σειρά) τα αποτελέσματα της Συνόδου ο Αλ. Τσίπρας, για λογαριασμό του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αγωνιώντας κι αυτός για το μέλλον και τη μακροημέρευση του ευρωενωσιακού οικοδομήματος. Για πολλοστή φορά, επανέλαβε τα σαθρά περί απουσίας της κυβέρνησης απ' τις «κρίσιμες διαπραγματεύσεις», ζητώντας επί της ουσίας έναν καλύτερο διαπραγματευτή, άρα και διαχειριστή στα τραπέζι της ΕΕ. Ταυτίζοντας το συμφέρον της πλουτοκρατίας με αυτό του λαού, ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για «εθνική περιπέτεια» και για απόφαση που δεν οδηγεί «την ελληνική οικονομία σε βιώσιμο δρόμο γιατί βασίζεται σε λάθος συνταγή»!

Ο Αλ. Τσίπρας προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και σε ό,τι αφορά τη δική τους πρόταση για διαγραφή μέρους του χρέους εντός της ΕΕ, την οποία τώρα υλοποιεί η κυβέρνηση, λέγοντας ότι «η διαγραφή του χρέους είναι αναγκαία, αλλά ως μέσο για την υλοποίηση μιας άλλης πολιτικής, μιας πολιτικής ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης». Τέλος, δεν παρέλειψε να κραυγάσει περί «κατάργησης της εθνικής κυριαρχίας», συσκοτίζοντας και αυτός ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί επιλογή της άρχουσας τάξης, δρομολογημένη ήδη απ' την ώρα που η χώρα εντάχτηκε στην ΕΕ, την οποία ο ΣΥΝ εξακολουθεί να θεωρεί «πλεονέκτημα της χώρας».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φ. Κουβέλης δήλωσε πως η απόφαση «εξυπηρετεί ως ένα βαθμό τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», επεσήμανε όμως «εκκρεμότητες» (!), όπως χαρακτήρισε τη λιτότητα, την αποτελεσματικότητα και την ικανότητα των ασφαλιστικών ταμείων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τους ασφαλισμένους. Συμπλήρωσε πως «θα πρέπει να αποτραπεί η βαριά εποπτεία», αν και συνηγόρησε πως η χώρα «έχει ανάγκη μόνο από παροχή τεχνικής βοήθειας και τεχνογνωσίας». Η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. Ντ. Μπακογιάννη δήλωσε πως η απόφαση δεν αποτελεί «ούτε επίτευγμα ούτε λόγος πανηγυρισμού» και ζήτησε «κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης με ανθρώπους υπεράνω κομμάτων, οι οποίοι θα υποστηριχθούν από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ