Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Βγάζουν «λάδι» την ΕΕ

Παπαγεωργίου Βασίλης

Στην ανακοίνωση της ΔΗΜ.ΑΡ. για την 28η Οκτώβρη αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου είναι και σήμερα σημαντικό γιατί συμπίπτει με μια εποχή που σε πολλές χώρες της Ευρώπης καταγράφονται ακροδεξιές και φασίζουσες αντιλήψεις, στηριγμένες στον εθνικισμό, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία. Η πάλη απέναντι σε αυτές τις λογικές παραμένει και σήμερα βασικό καθήκον των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων που πιστεύουν στη δημοκρατία, την ελευθερία και την ανοιχτή κοινωνία».

Ωραία στρογγυλεμένα λόγια, αλλά υποκριτικά. Δε λέει όλη την αλήθεια η ΔΗΜ.ΑΡ. γιατί δεν τη συμφέρει αυτή η αλήθεια. Δεν καταγράφονται απλώς ακροδεξιές και φασίζουσες αντιλήψεις σε χώρες της Ευρώπης. Πριμοδοτούνται απ' την ίδια την ΕΕ, την οποία το κόμμα του κ. Κουβέλη προστατεύει σαν το «άγιο δισκοπότηρο». Η ΕΕ έχει δώσει «γραμμή» να χτυπηθεί πάση θυσία ο σοσιαλισμός, αναγνωρίζοντας σ' αυτόν το αντίπαλο δέος του καπιταλισμού, τρέμοντας για την επίδρασή του στις λαϊκές συνειδήσεις.

Και δε διστάζει προς τούτο να εξισώνει το φασισμό - ναζισμό με το σοσιαλισμό, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι εκείνους που τον πολέμησαν και τον τσάκισαν, κατακτώντας με το αίμα τους την ελευθερία για τους λαούς της Ευρώπης απ' τη ναζιστική μπότα. Η στάση της αυτή ενθαρρύνει δυνάμεις σε χώρες - μέλη της να προχωρούν ακόμα πιο πέρα και να νομοθετούν σωρηδόν σε βάρος Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, να ποινικοποιούν τη δράση τους θέλοντας να την παρεμποδίσουν, να απαγορεύουν τα σύμβολά τους, να προχωρούν ακόμα και σε διωγμό κομμουνιστών, αντιφασιστών αγωνιστών.

Τα φαινόμενα αυτά εντείνονται μεσούσης της κρίσης, όπου ο καπιταλισμός σαν «λαβωμένο θηρίο» επιτίθεται με αγριότητα και καταφεύγει στον αντικομμουνισμό, στην καταστολή, στον αυταρχισμό.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να μη βλέπουν ότι το ευρωενωσιακό οικοδόμημα πλέει πια πολύ βαθιά στα νερά της πιο μαύρης αντίδρασης. Είναι όχι απλά εχθρικό για τους λαούς αλλά εξαιρετικά επικίνδυνο, κατ' αντανάκλαση της εξουσίας των μονοπωλίων την οποία εκφράζει και υπερασπίζει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ