Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βιβλιοπαρουσιάσεις
  • Ο «Κέδρος», ένα χρόνο μετά το θάνατο του αξέχαστου Νίκου Μπακόλα, παρουσίασε (1/2) το βιβλίο του «Το ταξίδι που πληγώνει (και άλλα διηγήματα)».
  • Η «Αγκυρα» παρουσίασε (1/2) το βιβλίο του Αντώνη Σιμιτζή «Αν αγαπάς...».
  • Το «Κατάρτι» και το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας παρουσίασαν το βιβλίο της Μερθέντες Βιλανόβα «Οι αόρατες πλειοψηφίες (Εργατική εκμετάλλευση, επανάσταση και καταστολή)».
  • Ο «Ιωλκός» παρουσίασε το βιβλίο του Τάκη Σκανάτοβιτς «Η αυτοκτονία του χρόνου».
  • Τα «Ελληνικά Γράμματα» παρουσίασαν την ποιητική συλλογή της Μαρία Κριστίνα Κατάλντο «Παράδεισοι του χειμώνα». Σήμερα (9μμ) στο «Καλλιδρόμιο» (Καλλιδρομίου και Ζωσιμάδων 7) το μυθιστόρημα του Σωτήρη Σμπάνη «Θέλω να μείνω με τον μπαμπά».
  • Οι εκδόσεις «Γκούτενμπεργκ» στις 8/2 (7μμ) στο Ινστιτούτο «Γκαίτε» (Ομήρου 14-16) παρουσιάζουν το βιβλίο του Χέρμαν Μπροχ «Βιργιλίου θάνατος», σε μετάφραση Γιώργου Κεντρωτή.
  • Οι εκδόσεις Καστανιώτη παρουσιάζουν: Στο «Κέντρο Λόγου και Τέχνης 104» (Θεμιστοκλέους 104), σήμερα (7.30μμ) το πρώτο βιβλίο της νέας σειράς «Μαθαίνοντας στο Internet». Πρόκειται για τη «Φυσική» του Αντωνίου Ι. Γκούσια. Αύριο (6.30μμ) (8μμ), στη σειρά «Συγγραφείς απ' όλο τον κόσμο», το βιβλίο του συγγραφέα και εκδότη Κάρλο Φελτρίνι «Senior Service - Η ζωή και ο θάνατος ενός ανήσυχου εκδότη». Στις 13/2 (8μμ) στο «Αγκάθι» (Μηθύμνης 12 και Επτανήσου) θα παρουσιάσουν την ποιητική συλλογή του Μύρωνα Ζολοτάκη «Φύλαξ υδάτων». Οι εκδόσεις παρουσίασαν και το λεύκωμα «Χοροθέατρο "Οκτάνα" - 10 χρόνια», για τη δουλιά της βραβευμένης χορευτικής ομάδας. Στις 12/2 (6μμ) στην «Αίθουσα του Βιβλίου» στην Τρίπολη το μυθιστόρημα του Μήτσου Κασόλα «Τρεις αρραβώνες, πέντε γάμοι, ένα τρένο».
  • Οι εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν: Στο βιβλιοπωλείο τους (9/2, 7μμ) το περιοδικό της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας «Σύγκριση της ελληνικής με τις ξένες λογοτεχνίες και τις καλές τέχνες». Στις 21/2 (7μμ) τα βιβλία της Λίτσας Ψαραύτη «Ανάσες και ψίθυροι του δάσους» και «Οι άγγελοι του ουρανού». Σήμερα (7μμ), στο Κέντρο Πολιτισμού «Κένταυρος» (Νικηφορίδη 38, Βύρωνας), το βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου «Και φόρεσαν χειροπέδες στα πουλιά».
  • Ο «Εξάντας» στις 9/2 (8μμ) στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσει το βιβλίο του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη «Ταινίες για φίλημα».
  • Οι εκδόσεις Σαββάλα (Ζωοδ. Πηγής 18) στις 13/2 (8μμ) θα παρουσιάσουν το βιβλίο του Στέλιου Μαυρίδη «Ιστορίες του πίνακα».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ