Κυριακή 23 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΠΑΣΚ και Αυτόνομη Παρέμβαση σε κοινή «δράση»

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ για τη «δράση» της ΠΑΣΚΕ, στη συνέλευση των εργαζομένων του υπουργείου Παιδείας, με τη βοήθεια του αντιπροέδρου της ΑΔΕΔΥ, Η. Βρεττάκου

Συνεχίζεται η ...δράση των συμβιβασμένων ηγεσιών και στο υπουργείο Παιδείας. Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι, χτες, η πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο υπουργείο Παιδείας (ΠΑΣΚ) εμπόδισε εκπαιδευτικούς που είναι αποσπασμένοι στο υπουργείο, να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση, με το επιχείρημα ότι δεν είναι μέλη του Συλλόγου, ενώ αρνήθηκε την παρουσία στη Γενική Συνέλευση σε μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Οπως επισημαίνει η Πανελλαδική Γραμματεία, όλα αυτά έγιναν ενώ «με πρόταση του ΠΑΜΕ, το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να καλέσει τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στις Γενικές Συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Παιδείας, αλλά και να απευθύνει χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση». Πάντως, «η πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου δεν θα κατάφερνε το παραπάνω αν δεν έβρισκε στήριξη στο στέλεχος της Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) και αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Η. Βρεττάκο! Ο συγκεκριμένος, αντί να υποστηρίξει την από κοινού συμμετοχή εκπαιδευτικών και διοικητικών στη Γενική Συνέλευση, υποστήριξε πως πρέπει πρώτα να συνεδριάσουν τα μέλη του συλλόγου (οι διοικητικοί) και μετά να μπουν μέσα όσοι θέλουν, δηλαδή οι εκπαιδευτικοί! Δηλαδή, να μην κάνουν από κοινού Γενική Συνέλευση εκπαιδευτικοί και διοικητικοί μαζί!

Εβγαλε τη βρώμικη δουλειά για την πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας. Ενα σωματείο που έκανε ό,τι μπορούσε για να υπονομεύσει τους αγώνες των εργαζομένων, που επιχείρησε μαζί με τα ΜΑΤ να σπάσει την κινητοποίησή τους στις 10/10, που κυριολεκτικά παίρνει εντολές από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου! Αρκεί να πούμε πως η θέση της πλειοψηφίας του συλλόγου είναι να φύγουν οι εκπαιδευτικοί από το υπουργείο Παιδείας, για να μην απολυθούν οι διοικητικοί!

Με αυτές τις δυνάμεις καλεί σε ενότητα ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αυτές τις δυνάμεις βγάζουν "λάδι" και έχουν το θράσος να κατηγορούν το ΠΑΜΕ για διάσπαση! Το ΠΑΜΕ, που από την πρώτη στιγμή παλεύει για το αυτονόητο: Ολοι οι εργαζόμενοι στον ίδιο χώρο να συναποφασίζουν πώς θα οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στη βάρβαρη πολιτική πλουτοκρατίας - κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ! Οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι του υπουργείου Παιδείας ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους»!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ