Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΝΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΟΥΣ

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΦΩΤΙΑ: «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες εθελοτυφλούν μπροστά σε μία υπαρκτή πραγματικότητα. Το πρόβλημα είναι συνολικό και μπορεί να ξεκίνησε από την Ελλάδα που είναι ο πιο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης, αλλά δεν είναι η αιτία του προβλήματος, αλλά η αφορμή. Οσο την αντιμετωπίζουν ως αιτία, καμία λύση δεν πρόκειται να δοθεί και η "φωτιά" μπορεί να απλωθεί όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη (...) Υπό αυτές τις συνθήκες η ενιαία Ευρώπη δεν έχει μέλλον και αυτό διότι και στην απευκταία περίπτωση που η Ελλάδα βγει από το "κάδρο" του προβλήματος, μπαίνοντας στο περιθώριο και πάψει να αποτελεί πρόβλημα, τότε τη θέση της θα την πάρει μία άλλη χώρα κ.ο.κ. Οταν η φωτιά καίει από άκρη σε άκρη, είναι κοντόφθαλμο να θεωρούν κάποιοι πως το "σπίτι τους" θα μείνει στο απυρόβλητο, αλλά ακόμη και αυτό να συμβεί, το "σπίτι τους" θα βρίσκεται πλέον σε "καμένο περιβάλλον"» (από άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Η ΠΙΚΡΑ: «Οι ρηχές και ερασιτεχνικές έρευνες ενίσχυσαν την οργή της κοινής γνώμης, η οποία θεωρεί ότι σε αυτή τη χώρα τα πάντα συγκαλύπτονται από το πολιτικό σύστημα. Εν πάση περιπτώσει, αυτό που προέχει σήμερα είναι η εθνική συνεννόηση. Πρέπει να συνεργασθούν όλες οι δυνάμεις ευθύνης προκειμένου να σταματήσει ο διασυρμός της χώρας και η διάλυση της οικονομίας και να αποφευχθεί η καταστροφή (...) Ο Ελληνας πολίτης θέλει να σωθεί ο ίδιος, η οικογένειά του και η χώρα του και ενοχλείται όταν βλέπει τα κόμματα να συνεχίζουν τη μικροπολιτική τους παράδοση» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ: «"Είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα...", θα έλεγε ο Ντίνος Ηλιόπουλος αν ζούσε σήμερα και σχολίαζε την κατάσταση που επικρατεί στην κυβερνητική παράταξη. Ολοι εναντίον όλων! Βουλευτές κατά υπουργών και της κυβέρνησης. Υπουργοί κατά βουλευτών. Αντιπρόεδρος κατά αντιπροέδρου, υπουργοί κατά άλλων υπουργών, κομματικά στελέχη κατά όλων και πράσινοι συνδικαλιστές να αποχωρούν ομαδικά από το ΠΑΣΟΚ» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ