Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Οργανώνουν τη δράση τους

Συνεχίζονται οι αγωνιστικές συσκέψεις των αγροτών

Πρωτοβουλίες και μέτρα για τη μαζική συμμετοχή των γεωργών και κτηνοτρόφων στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, παίρνονται στις αγροτικές συσκέψεις που συγκαλεί στα Τρίκαλα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η ΑΝΟΙΞΗ». Στις συσκέψεις συζητείται η οργάνωση της πάλης των μικρομεσαίων αγροτών, από κοινού με τους εργαζόμενους και τ' άλλα λαϊκά στρώματα για την απόκρουση της σφοδρής χαρατσοεπιδρομής της κυβέρνησης και την ανατροπή της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής.

Μετά την πετυχημένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο χωριό Βαλτινό με τη συμμετοχή αγροτών από τους πρώην δήμους Καλλιδένδρου, Φαλώρειας, Πιαλείων και Γόμφων, συσκέψεις έχει προγραμματίσει η Ομοσπονδία για:

  • Σήμερα Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ., στον Παλιόπυργο, (καφενείο Παππά).
  • Αύριο Σάββατο στις 7 μ.μ., στη Φαρκαδόνα, (καφενείο Νικολάου).
  • Τη Δευτέρα, 17 Οκτώβρη, στις 7.30 μ.μ., στο Μεγαλοχώρι (καφενείο Τζέλη).
Στη Λάρισα

Ο συντονισμός δράσης της μικρομεσαίας αγροτιάς συζητήθηκε σε συνεδρίαση της διοίκησης της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, στην οποία αποφασίστηκε για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα να πραγματοποιηθούν συσκέψεις ΔΣ των Αγροτικών Συλλόγων σε κάθε επαρχία του Νομού στα τέλη Οκτώβρη και συσκέψεις σε περιοχές που έχουν πληγεί από το πράσινο σκουλήκι, τον παγετό και τον περονόσπορο, διεκδικώντας αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ και κάλυψη του χαμένου εισοδήματος των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

Επισημάνθηκε ότι σήμερα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τη διάθεση της παραγωγής λόγω των χαμηλών τιμών και τις αποζημιώσεις που δεν έχουν δοθεί στους βαμβακοπαραγωγούς για τις περσινές βροχοπτώσεις, αλλά και για ζημιές σε μια σειρά προϊόντα που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ. Επίσης, υπάρχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι που δεν έχουν πληρωθεί για προϊόντα που έχουν δώσει (σιτηρά, ελιές, γάλα κ.ά.), που δεν έχουν εισπράξει ακόμη ολόκληρη την επιστροφή ΦΠΑ και που δεν έχουν πληρωθεί για μια σειρά δραστηριότητες (νιτρορύπανση, βιολογική γεωργία, εξισωτικές αποζημιώσεις κ.ά.).

Μαζί με όλα αυτά, οι μικρομεσαίοι αγρότες, όπως και τα άλλα λαϊκά στρώματα, καλούνται να πληρώσουν δυσβάσταχτα χαράτσια - π.χ. φορολογία για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, μείωση του αφορολόγητου, το χαράτσι που επιβάλλεται με τον πρόσφατο νόμο για τα αυθαίρετα, αυξήσεις στα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ και στις εισφορές του ΟΓΑ, αδειοδοτήσεις γεωτρήσεων, εξίσωση του φόρου πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης κ.ά.

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού ορίστηκε στην πανεργατική - πανελλαδική απεργία και στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ