Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ» ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
«Τεχνική στήριξη» στο σάρωμα του λαού

Το επόμενο κύμα μέτρων ετοιμάζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς

Τη δρομολόγηση νέων αντιλαϊκών μέτρων επεξεργάζονται τα κονκλάβια που έστησαν από κοινού η κυβέρνηση και η τρόικα, με αποστολή να προσφέρουν δήθεν «τεχνική βοήθεια» σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της κρίσης στην Ελλάδα. Η «Επιχειρησιακή ομάδα» (task force) της Κομισιόν για την Ελλάδα, διοργάνωσε την Τετάρτη στις Βρυξέλλες «διάσκεψη υψηλού επιπέδου», με σκοπό «το συντονισμό με τις ελληνικές αρχές, τα κράτη - μέλη και τους διεθνείς οργανισμούς που παρέχουν τεχνική βοήθεια στη χώρα». Στη διάσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από ευρωπαϊκούς και διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η επιχειρησιακή ομάδα θα συνδράμει την ελληνική κυβέρνηση σε «μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης και της απασχόλησης για την επιτάχυνση του ρυθμού και την εστίαση στα διαρθρωτικά ταμεία, καθώς και για τη δημιουργία βελτιωμένου επιχειρηματικού περιβάλλοντος και τομεακά μέτρα για την ενέργεια, τον τουρισμό, τον γεωργικό τομέα και τη διαχείριση των αποβλήτων». Δηλαδή, στο βάθεμα των εργασιακών ανατροπών και την αντιστοίχισή τους κάθε φορά με τις ανάγκες των μονοπωλίων.

Επίσης, θα δώσει συνδρομή σε θέματα σχετικά με τη «φορολογία, έλεγχος των δαπανών και ιδιωτικοποιήσεις», όπως και για τις «οριζόντιες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, τη δημόσια υγεία, τη δικαιοσύνη, τη δημόσια διοίκηση και τη διαχείριση των αποβλήτων». Είναι φανερό ότι η στενή συνεργασία κυβέρνησης - τρόικας, σε ό,τι αφορά την προώθηση και τη γενίκευση των αντιλαϊκών ανατροπών, διευρύνεται και αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά.

Ανάμεσα στα άλλα που προέκυψαν σαν προτεραιότητες από τη σύσκεψη, είναι ένα σχέδιο δράσης στους τομείς της φορολογίας, του προϋπολογισμού και των δημόσιων δαπανών, με τη συμμετοχή ορισμένων κρατών - μελών και του ΔΝΤ και η προετοιμασία συγκεκριμένων διοικητικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, βάσει έκθεσης του ΟΟΣΑ, η οποία προβλέπει μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο, τουλάχιστον κατά 30% τα επόμενα χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ