Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
Από μέρα σε μέρα
Οργανωμένη φοροληστεία...

Γρηγοριάδης Κώστας

Α, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ, η λιτότητα, λιτότητα, η φορομπηχτική πολιτική εξόχως φορομπηχτική, αλλά και η εξυπηρέτηση, εξυπηρέτηση!

Πήγε χτες στη Βουλή ο Ευ. Βενιζέλος και ανακοίνωσε ότι η έκτακτη εισφορά (που μόνο... έκτακτη δεν είναι, όπως έχουμε όλοι καταλάβει) θα παρακρατείται από τους μισθούς κατευθείαν το 2012.

Ούτε στις εφορίες θα τρέχουμε, ούτε στις ουρές θα περιμένουμε, ούτε θα αγχωνόμαστε για το πώς θα συγκεντρώσουμε τα χρήματα.

Διότι, πώς να το κάνουμε, όταν θέλει το κράτος λειτουργεί και μάλιστα υποδειγματικά. Το πρόβλημα είναι ότι «θέλει» μόνο σε δύο περιπτώσεις: Οταν «τα παίρνει» από τους εργαζόμενους και όταν «τα δίνει» στο κεφάλαιο.

ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΜΑ! Ο Α. Λοβέρδος εμφανίστηκε αγχωμένος όσο δεν παίρνει, γιατί, λέει, δημιουργείται στην Αθήνα μία «υγειονομική βόμβα» με την απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ και τα σκουπίδια.

Εβαλε και έγιναν έρευνες για όλα αυτά και μπορεί - όπως υποστήριξε - να μας το αποδείξει με στοιχεία. Οπότε κάτι πρέπει να γίνει με το θέμα αυτό, διότι πολύ ανησυχεί για την υγεία του λαού.

Ακόμα όμως και να θέλει κανείς να τον πιστέψει (που δεν θέλει), μπορεί; Εμ, δεν μπορεί...

Γιατί είναι μέλος της κυβέρνησης που η αντιλαϊκή της πολιτική δημιουργεί τα σκουπίδια που πράγματι εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία, αλλά γι' αυτό δε φταίνε οι εργαζόμενοι.

Και κάτι ακόμη. Πώς να το κάνουμε δεν γίνεται να... ανησυχείς για την υγεία του λαού και την ίδια στιγμή να προωθείς νομοσχέδια που μειώνεις στο μισό τις κλινικές στα νοσοκομεία.

Δεν γίνεται να κόπτεσαι μην πάθει τίποτε ο κόσμος και να μειώνεις το προσωπικό που έχεις στα νοσοκομεία, αφήνοντας μια νοσοκόμα για 30 και 40 κρεβάτια... Εκεί δεν θα πάθει κανείς τίποτε;


Παπαγεωργίου Βασίλης

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε κι άλλα πολλά από τα κατορθώματα της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας, αλλά νομίζουμε πως έτσι κι αλλιώς η επιχείρηση - δούλεμα είναι ολοφάνερη...


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org