Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό... »

Χρόνια τώρα συνεννοούνται μια χαρά οι ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ μεταξύ τους και με τον εταίρο τους την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, για να υπογράφουν ληστρικές Εθνικές Γενικές Συλλογικές Συμβάσεις, σε βάρος των εργαζομένων, διασφαλίζοντας και την «εργασιακή ειρήνη» που τόσο εκτιμούν.

Και δε συντονίζονται μόνο στο θέμα των Συμβάσεων. Αποτελούν ταυτόχρονα, ο καθένας από το δικό του «μετερίζι», στυλοβάτες των διαχρονικών πολιτικών των κυβερνήσεων του δικομματισμού και της ΕΕ, των πολιτικών που στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο και τους μεσαίους «συνοδοιπόρους» σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων.

Είναι, όμως, μια «λυκοφιλία» που χτες φάνηκε χαρακτηριστικά, αν και έχει εκφραστεί και στο παρελθόν. Με «κύκλους του ΣΕΒ» να εξεγείρονται εναντίον εκείνων που «λαϊκίζουν ανέξοδα, φαντασιωνόμενοι ανύπαρκτες παρασκηνιακές κινήσεις του ΣΕΒ». Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση των «εταίρων» στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο, σχετικά με την επίθεση στις Συλλογικές Συμβάσεις.

Οι ίδιοι κύκλοι εμφάνισαν τον ΣΕΒ και τα μέλη του ως «αθώες περιστερές» που πληρώνουν τους φόρους τους, ελέγχονται, απασχολούν το μεγαλύτερο αριθμό των «νομίμως εργαζομένων» και άλλα τέτοια κωμικοτραγικά.

Αλλά, εκφράζοντας πολύ βαθύτερα ζητήματα, που έχουν να κάνουν με τη «νέα ανάπτυξη» που επιθυμεί το μεγάλο κεφάλαιο και προωθούν ΕΕ, τρόικα, κυβέρνηση, οι «κύκλοι» αυτοί δήλωσαν: «Οι εργασιοκάπηλοι και οι ιδεολόγοι της φοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι όλα αυτά που ήξεραν τέλειωσαν και ότι για να επιβιώσει ο τόπος, "η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας" πρέπει να γυρίσει σελίδα αλλάζοντας νοοτροπία».

Κάπου εδώ τελειώνουν τα ψέματα και, όπως λέει ο λαός, «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό». Η αντιπαράθεση αυτή ένα μόνο αποδεικνύει: Η ώρα της μεγάλης ανατροπής σε κάθε επίπεδο έχει έρθει. Κανείς μικρός ΕΒΕ ή εργαζόμενος δεν μπορεί να περιμένει από αυτές τις ηγεσίες και από το μεγάλο κεφάλαιο τίποτα καλό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ