Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μόνιμοι υπονομευτές των λαϊκών αγώνων

Το έχουμε καταλάβει όλοι εδώ και χρόνια: η πλειοψηφία της διοίκησης εκεί στον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας παθαίνει αλλεργία με κάθε είδους αγωνιστική κινητοποίηση. Μνημειώδη είναι τα ξεσπάσματα οργής, οι μύδροι εναντίον των λαϊκών κινητοποιήσεων, που εξαπολύει κατά καιρούς ο πρόεδρός της Π. Καρέλας. Αξέχαστη είναι η «πρότασή» τους για συγκεντρώσεις που δε θα εμποδίζουν την κυκλοφορία, για συλλαλητήρια μόνο τη Δευτέρα και την Τετάρτη το απόγευμα που είναι τα μαγαζιά κλειστά κ.ά. παρόμοια κραυγαλέα αντιδραστικά.

Συνεπείς οι άνθρωποι με τις διακηρύξεις τους, μπαίνουν και σήμερα μπροστάρηδες σε χυδαίες απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις, στην πιο ακραία, απροκάλυπτη προσπάθεια χτυπήματος του λαϊκού κινήματος. Την ώρα που, ακόμα και οι ομοϊδεάτες τους στη διοίκηση της ΕΣΕΕ, δεν μπόρεσαν να μην υποκύψουν μ' ένα τρόπο στην πίεση που δέχονται από τη βάση των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων, αναγγέλλοντας τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις στις 19 του Οκτώβρη, ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας παραμένει ανυποχώρητα αντιδραστικός. Ετσι, εξήγγειλε «συγκέντρωση» δυο μέρες πριν τη γενική απεργία της Τετάρτης, τη Δευτέρα το μεσημέρι, μετά το κλείσιμο των καταστημάτων στην... πλατεία Μητροπόλεως!

Οι... «διεκδικήσεις» τους; Ιδού ορισμένες από αυτές: «πάταξη της φοροδιαφυγής, πάταξη του παρεμπορίου, σταθερή φορολογία, μικρότερο κράτος, αποτελεσματικό κράτος...». Ο,τι λέει, ό,τι «διεκδικεί» και η κυβέρνηση και οι θιασώτες των «διαρθρωτικών αλλαγών» και της «σωτηρίας της χώρας».

Τι, σύμφωνα με την αφίσα που διακινούν, «κλείνει τα μαγαζιά»; Μετά τους φόρους οι... «καθημερινές διαδηλώσεις»!

Ας «συγκεντρωθούν», λοιπόν. Μόνοι τους. Αυτοί και οι όμοιοί τους που συμβάλλουν στην υπονόμευση των λαϊκών αγώνων. Οι αυτοαπασχολούμενοι μικροέμποροι να τους απομονώσουν συμμετέχοντας όλοι στη γενική απεργία με την ΠΑΣΕΒΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ