Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
«Σερβίς» στην ... ομίχλη

Πρεμιέρα σε θολό τοπίο ετοιμάζεται να κάνει σήμερα το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών, ωστόσο όμως τα πράγματα κάθε άλλο παρά αισιόδοξα μπορούν να χαρακτηριστούν. Και αυτό γιατί τα προβλήματα (κυρίως τα οικονομικά) είναι μεγάλα και μάλιστα καθιστούν ακόμα και το μέλλον πολλών ομάδων ρευστό, αφού πολλοί σύλλογοι έχουν φθάσει να ισορροπούν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Αποτέλεσμα της τακτικής της εμπορευματοποίησης και του επαγγελματισμού που εφαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια στο άθλημα με αποκλειστικό σκοπό βέβαια το κέρδος των επιχειρηματιών. Ωστόσο, όμως, σήμερα τα πράγματα φαντάζουν τελείως διαφορετικά με τους περισσότερους επιχειρηματίες να έχουν εγκαταλείψει στη μοίρα του το καράβι αφήνοντας πίσω τους καμένη γη (π.χ. οφειλές κ.τ.λ.).

Είναι χαρακτηριστικό, ότι δύο εκ των πρωταγωνιστών τα τελευταία χρόνια Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός οριακά έφθασαν μέχρι τη χρεοκοπία. Μάλιστα, χαρακτηριστικό της όλης κατάστασης είναι αυτό που συνέβη με τις ευρωπαϊκές συμμετοχές με τον Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να αρνούνται την (εξασφαλισμένη) συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ και τους πρώτους να επιλέγουν την πιο φθηνή διοργάνωση (όσον αφορά τα έξοδα) του Τσάλεντζ Καπ και τους δεύτερους να επιλέγουν να...μείνουν Ελλάδα.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι μόλις 48 ώρες πριν από την πρεμιέρα οριστικοποιήθηκε ο αριθμός των ομάδων που θα μετέχουν με τον Ηρακλή να είναι ο τελευταίος που πήρε (την Τετάρτη) το πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Την ίδια ώρα, η Ομοσπονδία έχει κατεβάσει ρολά στα πρωταθλήματα που βρίσκονται υπό τη δικαιοδοσία της εξαιτίας των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, τα οποία διογκώθηκαν μετά και τη νέα μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων.

  • Στον αγωνιστικό τομέα, τα βλέμματα στρέφονται στη Θεσσαλονίκη, όπου η αρχή γίνεται με το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς και έχει να κάνει με την τοπική κόντρα του Αρη με τον Ηρακλή (19.00 ΝΟVA 3). Oι κίτρινοι θέλουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και να ανοίξουν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους για φέτος, ενώ οι «κυανόλευκοι» αναζητούν το καλύτερο ψυχολογικό... φάρμακο ενόψει και των υποχρεώσεών τους στο Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη βδομάδα.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ