Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ
Σήμερα η απεργία των ταξί

Ευρεία σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα και την εκλογή Συντονιστικής Επιτροπής πραγματοποιούν οι τοπικές Επιτροπές Αγώνα την ερχόμενη Κυριακή

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα στις 5 τα ξημερώματα οι αυτοκινητιστές όλης της χώρας ενάντια στην παράδοση του κλάδου τους σε μεγάλες εταιρείες που με μαθηματική ακρίβεια θα επιφέρει η εφαρμογή του κυβερνητικού νομοσχεδίου για το λεγόμενο «άνοιγμα» των οδικών επιβατικών μεταφορών. Χτες το πρωί ομάδα αυτοκινητιστών και συνδικαλιστών του κλάδου προχώρησαν σε κατάληψη του γραφείου του ΓΓ Μεταφορών του υπουργείου Υποδομών απαιτώντας άμεση συνάντηση με τον Γ. Ραγκούση, ωστόσο ο υπουργός δεν εμφανίστηκε στο χώρο. Επειτα από δύο περίπου ώρες, οι αυτοκινητιστές αποχώρησαν δηλώνοντας ότι οι κινητοποιήσεις τους από δω και στο εξής θα είναι ακόμη πιο δυναμικές.

Λίγο αργότερα, από το υπουργείο Υποδομών στάλθηκε γραπτή δήλωση ...«συνεργατών του υπουργού» η οποία αναφέρει: «Η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, άρα και των ταξί και φορτηγών, είναι μια βασική διαρθρωτική αλλαγή που πρέπει επιτέλους να πραγματοποιηθεί αν θέλουμε η Ελλάδα να βγει από την ύφεση, αν θέλουμε η Ελλάδα να σταματήσει να δίνει την εικόνα μιας χώρας που άλλα λέει, άλλα εννοεί και τελικά άλλα πράττει. Η απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων θα προχωρήσει κανονικά».

Πάντως η... σιγουριά που εμφανίζει η κυβέρνηση για την εφαρμογή του σχετικού νομοσχεδίου, ίσως να μην αντιστοιχεί και τόσο στην πραγματικότητα αφού η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοκινητιστών όχι απλώς το απορρίπτει, αλλά έχει συσσωρεύσει οργή έτοιμη να ξεσπάσει. Επιπλέον, είναι τέτοιο το μέγεθος της αγανάκτησης της βάσης του κλάδου, όχι μόνο εξαιτίας της «απελευθέρωσης» του επαγγέλματος που επιχειρείται, αλλά και υπό το βάρος του συνόλου της αντιλαϊκής λαίλαπας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ώστε η πρασινογάλαζη συνδικαλιστική πλειοψηφία δεν μπορεί να μην ακολουθήσει το «βηματισμό» της.

Βέβαια, ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες μερίδα των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ στην Ομοσπονδία επιμένει στην τακτική της υπονόμευσης των αγώνων, προσπαθώντας με κάθε μέσο να αποφύγει τόσο τη διενέργεια απεργιακών κινητοποιήσεων αλλά κυρίως να εμποδίσει τον αγωνιστικό συντονισμό των ταξιτζήδων με άλλες τμήματα του εργαζόμενου λαού. Χαρακτηριστική ήταν η άρνηση γνωστού «πράσινου» συνδικαλιστή στην Ομοσπονδία να προκηρυχθεί η σημερινή απεργία επιμένοντας ότι πρώτα πρέπει να ...«γίνει διάλογος». Πάντως, είναι τέτοια η αγωνιστική διάθεση της βάσης που η παραπάνω τακτική των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, κυριολεκτικά αποτελεί «παιχνίδι με την φωτιά».

Οι γαλάζιοι συνδικαλιστές από την άλλη, «υψώνουν» τους τόνους, μιλούν για απεργίες διαρκείας και μέτωπο με άλλους κλάδους εργαζομένων, την ίδια ώρα που στηρίζουν ιδεολογικά την «απελευθέρωση» του επαγγέλματος, αλλά «με όρους και προϋποθέσεις»

Οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ που συσπειρώνονται στις τοπικές Επιτροπές Αγώνα - οι οποίες πλέον έχουν σχηματιστεί και σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης και σύντομα θα σχηματιστούν και αλλού, παρά τη «λύσσα» των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ που κάνουν λόγο για «διασπαστικά σχήματα» - με ανεβασμένο κύρος χάρη στη συνέπεια, την επίμονη και την μακροχρόνια αγωνιστική τους στάση, αλλά και της επιβεβαίωσης στην πράξη των θέσεών τους, δίνουν μάχη για την καταδίκη της «απελευθέρωσης» και συνολικά της κυβερνητικής πολιτικής.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούν σύσκεψη το πρωί της Κυριακής στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ελαφρών Φορτηγών στον Κολωνό (Ιωαννίνων 6) για την οργάνωση των επόμενων ενεργειών τους, αλλά και την εκλογή Συντονιστικής Επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ