Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αρραγές μέτωπο με κυβέρνηση - τρόικα

Στηρίζει επί της ουσίας το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων και επιτίθεται σε όποιον αντιδρά και τα αντιπαλεύει

Την δήθεν απουσία της κυβέρνησης από τις διαπραγματεύσεις για το «κούρεμα» του χρέους αναγορεύει ως μείζον θέμα η ηγεσία της ΝΔ, ενώ την ίδια στιγμή ενισχύει το μέτωπο με κυβέρνηση και τρόικα για να περάσουν τα μέτρα που εξοντώνουν το λαό και τα δικαιώματά του. Στην κατεύθυνση αυτή αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκστρατεία συκοφάντησης και υπονόμευσης των λαϊκών αγώνων, θέτοντας σταθερά το ζήτημα της καταστολής και της απαγόρευσης των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Μιχελάκης αποδοκίμασε τις καταλήψεις υπουργείων, επειδή όπως είπε «οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να χρησιμοποιούν ως "όπλο" τον οργανισμό για ό,τι νομίζουν». Από κοντά, ο Κυρ. Μητσοτάκης επέκρινε την κυβέρνηση γιατί «ανέχεται την ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία παίζει απροκάλυπτα με την υγεία εκατομμυρίων κατοίκων του Λεκανοπεδίου», δείχνοντας το δρόμο της ποινικοποίησης και της καταστολής.

Η ηγεσία της ΝΔ πιέζει την κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων που καταδικάζουν το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση για χάρη της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Το «όχι» επί της αρχής στο πολυνομοσχέδιο αποτελεί για ακόμα μια φορά το πρόσχημα για να συστρατευτεί πιο αποφασιστικά στην πράξη στον πόλεμο υπέρ των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Επί της ουσίας, η ηγεσία της ΝΔ συμφωνεί με όλα τα αντιλαϊκά μέτρα του πολυνομοσχεδίου, όπως η εργασιακή εφεδρεία και η δραστική μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο, η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και η θεσμοθέτηση των επιχειρησιακών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα, η άγρια φοροληστεία των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια των λαϊκών στρωμάτων προβάλλει το σαθρό ισχυρισμό ότι «αν η κυβέρνηση κατάφερνε στοιχειωδώς να υλοποιήσει αυτά που δεσμεύτηκε (σ.σ. με την τρόικα) δεν θα έφερνε αυτή την καταιγίδα μέτρων και ανατροπών». Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας Χρ. Σταϊκούρας εκτίμησε ότι η χτεσινή δήλωση της τρόικας «αποτυπώνει την ολιγωρία, την αναβλητικότητα, την ασυνέπεια, την ανεπάρκεια της κυβέρνησης», καθιστώντας σαφές ότι συμφωνεί απόλυτα με τους στόχους και τα άγρια μέτρα που προωθεί από κοινού με την κυβέρνηση.

Εν χορώ την ίδια στιγμή τα στελέχη της ΝΔ διατυμπανίζουν ότι η συναίνεση εκ μέρους του κόμματός τους είναι δεδομένη, επιδεικνύοντας μάλιστα και στοιχεία για του λόγου το αληθές. «Η ΝΔ δεν έχει εμποδίσει σε τίποτα την κυβέρνηση να κυβερνήσει, ψήφισε 22 από τα 49 και πλέον άρθρα του Μεσοπρόθεσμου, αλλά τίποτα δεν έχει προχωρήσει, ενώ ο Α. Σαμαράς έχει κάνει σειρά προτάσεων οι οποίες αρχικά λοιδορήθηκαν και στη συνέχεια εφαρμόστηκαν λανθασμένα από την κυβέρνηση», επανέλαβε (στον «Real Fm») o εκπρόσωπος Τύπου.

Πιο ξεκάθαρος ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών Γ. Βρούτσης:«Εμείς δεν διστάζουμε να δώσουμε στήριξη, να δώσουμε αυτή την απαραίτητη πολιτική δύναμη στην κυβέρνηση σε θέματα τα οποία έρχονται σε μια κατεύθυνση που κι εμείς συμφωνούμε, αναπτυξιακή», δήλωσε (στην ΕΡΑ), συμπληρώνοντας ότι «ούτε την εμποδίζουμε την κυβέρνηση, ούτε νομοσχέδια να φέρει, ούτε να κυβερνήσει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ