Κυριακή 4 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Απαίτηση για αλλαγή πορείας

Ξεκινάει την Τρίτη 6 Φλεβάρη το 36ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 8, με την εκλογή νέων οργάνων διοίκησης και αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ.

Η παράταξη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) καλεί τους αντιπροσώπους στο συνέδριο να ψηφίσουν για μια Ομοσπονδία με αγωνιστικό, ταξικό προσανατολισμό δεμένη με τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους χώρους δουλιάς. Μια Ομοσπονδία που δε θα περιορίζεται σε διαπιστώσεις και ευχές, αλλά θα οργανώνει αποφασιστικά την πάλη ενάντια στην ασυδοσία των εργοδοτών για την υπεράσπιση των κατακτήσεων.

Καταγγέλλοντας την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας και τις δυνάμεις που κυριαρχούν σε αυτή, η ΔΑΣ σημειώνει ότι η πλειοψηφία υπέγραψε συμβάσεις λιτότητας, αποφάσισε για τις ΣΣΕ με τη διαδικασία του ΟΜΕΔ, ενώ συμμετείχε στην πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων μέσω του λεγόμενου κοινωνικού διαλόγου.

Καλώντας τους αντιπροσώπους στο συνέδριο να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να αλλάξουν την κατάσταση που υπάρχει στην Ομοσπονδία, η ΔΑΣ τονίζει: «Για να στείλεις ηχηρό μήνυμα αντίθεσης με αυτή την πολιτική. Για να αντισταθείς στη χειροτέρευση της ζωής σου. Για να έχεις αξιοπρεπή σύμμαχο, σε όποια παράταξη και αν ανήκεις, σ' αυτό το συνέδριο μπορείς και επιβάλλεται να στείλεις το δικό σου μήνυμα. Ως εδώ. Δεν πάει άλλο. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Ψήφισε ΔΑΣ!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ