Κυριακή 4 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΑΕΔ
Απεργούν κόντρα στη διάλυση

Από την κινητοποίηση των σπουδαστών του ΟΑΕΔ
Από την κινητοποίηση των σπουδαστών του ΟΑΕΔ
Αποφασισμένοι να αγωνιστούν ενάντια στην καρατόμηση του ΟΑΕΔ, δηλώνουν οι εργαζόμενοι σ' αυτόν και προχωρούν την Τρίτη 5 Φλεβάρη σε 24ωρη απεργία με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, αντιδρώντας έτσι στα κυβερνητικά σχέδια και στην αφαίρεση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Σε κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση τμημάτων του Οργανισμού, την αλλαγή του προσανατολισμού του μακριά από την ουσιαστική στήριξη των ανέργων, την απώλεια του δημόσιου και ενιαίου χαρακτήρα του, προχώρησαν την περασμένη βδομάδα και οι μαθητές των σχολών μαθητείας του.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Τ. Γιαννίτση, οι αλλαγές στις οποίες έχει καταλήξει η κυβέρνηση προβλέπουν ότι ο ΟΑΕΔ θα μετατραπεί σε ένα εργαλείο στα χέρια των εργοδοτών, με έμφαση στην προώθηση της «απασχολησιμότητας» και κάθε άλλου είδους αντεργατική εφεύρεση στα πλαίσια της «ευελιξίας» στις εργασιακές σχέσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, που επιλέχθηκε, ο ΟΑΕΔ θα παραδώσει δραστηριότητές του σε τρεις Ανώνυμες Εταιρίες. Το σχέδιο γνωστοποίησε ο υπουργός με επιστολή του στην επίτροπο Α. Διαμαντοπούλου, αρμόδια για θέματα κοινωνικών υποθέσεων. Οι τρεις Ανώνυμες Εταιρίες θα ασχολούνται αντίστοιχα με «εξατομικευμένες υπηρεσίες»: απασχόλησης, επαγγελματικής κατάρτισης και υποστήριξης. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι βασικές υπηρεσίες θα παραμείνουν στον ΟΑΕΔ, ο οποίος θα συνεχίσει να λειτουργεί με τη μορφή του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ