Κυριακή 4 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να μην ξεγελαστεί ο λαός

  Ανακοίνωση  της ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ. Καλείται ο λαός να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση των χρυσωρυχείων και το ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της περιοχής

Οχι στην εξόρυξη του χρυσού, λέει η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ και με σχετική ανακοίνωσή της απαιτεί το κοίτασμα του Περάματος να επιστραφεί στο Δημόσιο. Η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ χαιρετίζει την εναντίωση δεκάδων μαζικών και άλλων φορέων του νομού στα σχέδια της πολυεθνικής «Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ», που με τις ευλογίες της κυβέρνησης θέλει να εκμεταλλευτεί τη θρακική γη.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η θετική αυτή στάση, αλλά και η συγκρότηση της ΣΕΑ αποτελούν σοβαρή θετική εξέλιξη και σηματοδοτούν την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα, σαν τη μόνη εγγύηση για τη ματαίωση της εξόρυξης.

Κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού (βλέπε δημοψήφισμα) και δημιουργίας εφησυχασμού και αυταπατών, πρέπει να αποκρουστεί αποφασιστικά από το λαό και να πέσει στο κενό.

Η κυβέρνηση και οι άλλοι θιασώτες αυτής της πολιτικής, δηλαδή της εξυπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου, στηρίζουν την εταιρία και φουσκώνουν τα πανιά της. Το μόνο που καταλαβαίνουν όλοι αυτοί είναι οι μαζικές λαϊκές αντιδράσεις και αυτό φοβούνται. Θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα, θα επιχειρήσουν ελιγμούς, θα ροκανίσουν το χρόνο, θα προσπαθήσουν να μας διεμβολίσουν. Ας τους δώσουμε όλοι μαζί την πρέπουσα ενωτική αγωνιστική απάντηση.

Το ΚΚΕ για μια ακόμη φορά υπογραμμίζει την ανάγκη ο ορυκτός πλούτος της χώρας να παραμείνει και στην προκειμένη περίπτωση να επιστραφεί στο δημόσιο.

Η εξόρυξη του συγκεκριμένου κοιτάσματος χρυσού αποδεδειγμένα απειλεί την ίδια τη ζωή των κατοίκων της περιοχής και με την έννοια αυτή για μια ακόμη φορά εκφράζουμε την αντίθεσή μας. Καλούμε το λαό και τους φορείς του σε εγρήγορση, σε μαζικούς αγώνες ενάντια στα σχέδια της εταιρίας και στην κυβερνητική πολιτική που εκτρέφει τις ορέξεις τους. Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι και οι πραγματικές αιτίες. Πρέπει το κακό να χτυπηθεί στη ρίζα του. Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας και θα στηρίξουμε πολύμορφα αυτό τον αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ