Σάββατο 3 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζονται οι αντιΝΑΤΟικές κινητοποιήσεις

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και οι εκδηλώσεις τόσο στην περιοχή της πρωτεύουσας, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Μέχρι στιγμής, έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω:

Σήμερα Σάββατο

- Οι Επιτροπές Ειρήνης Αμπελοκήπων, Γκύζη, Πολυγώνου, Νεάπολης, Εξαρχείων και Κολωνακίου και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη διοργανώνουν πικετοφορία στις 7 μ.μ., που θα ξεκινήσει από το σταθμό του μετρό στους Αμπελόκηπους (Λ. Αλεξάνδρας και Σούτσου).

- Ο Δήμος Πρέβεζας, το Εργατικό Κέντρο και η Επιτροπή Ειρήνης της πόλης συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Οι επιπτώσεις στο περιβάλλον από τον πόλεμο στη Σερβία - Το σύνδρομο των Βαλκανίων», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7.00 μ.μ,. στο «ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ».

Την έναρξη της εκδήλωσης θα κάνει ο δήμαρχος της Πρέβεζας, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ομιλίες επιστημόνων. Συγκεκριμένα, ο δρΝίκος Κατσαρός, διευθυντής Ερευνών στον «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ» και γενικός γραμματέας των Βαλκάνιων Χημικών, στην ομιλία του, θα αναπτύξει το θέμα: «Οι συνέπειες στο περιβάλλον από τους βομβαρδισμούς στη Σερβία. Χημικοί και ραδιενεργοί ρύποι». Η πρόεδρος των Ιατρών Κατά των Πυρηνικών Οπλων, δρ Μαρία Αρβανίτη - Σωτηροπούλου θα μιλήσει για τις «Επιπτώσεις στην υγεία από τους βομβαρδισμούς στη Σερβία».

Αύριο Κυριακή

- «Ποδηλατοδρομία ειρήνης» διοργανώνει η Νεανική Δράση για την Ειρήνη στη Λευκάδα. Χώρος αφετηρίας έχει οριστεί η παραλία Λευκάδας (ξενοδοχείο «ΝΗΡΙΚΟΣ») και ώρα εκκίνησης 12.00 το μεσημέρι.

- Πανσαμιακό συλλαλητήριο κατά του ΝΑΤΟ και των πυρηνικών πραγματοποιούν την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 5 μ.μ., στην Πλ. Πυθαγόρα της Σάμου, δεκάδες μαζικοί φορείς του νησιού που έχουν συστήσει Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα. Ενδεικτικό της απήχησης αυτής της πρωτοβουλίας είναι ότι στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν με ομόφωνες αποφάσεις τους το Νομαρχιακό Συμβούλιο και ο Δήμος Πυθαγορείου. Το συλλαλητήριο αποτελεί κορυφαία εκδήλωση ενός 10ήμερου δράσης των φορέων που ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή (25/1) με αυτοκινητοπορεία ενημέρωσης σε όλα τα χωριά της Σάμου με μεγάλη επιτυχία και συγκινητική ανταπόκριση από τους κατοίκους των χωριών.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Γούβας διοργανώνει εκδήλωση στις 11.30 π.μ. στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ (Λεάγρου 12), με θέμα: «Οι επιπτώσεις του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία και στα Βαλκάνια από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση».

Την Τετάρτη 7 Φλεβάρη

- Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου αποφάσισε κατά τη διάρκεια συνεδρίασής του, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 18 Γενάρη, τη διοργάνωση διαδήλωσης από την πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένιας) και ώρα 6.00 μ.μ. προς στην Αμερικάνικη πρεσβεία. Με ανακοίνωσή τους τα μέλη του ΔΣ σαλπίζουν μήνυμα στο λαό του δήμου τους να υποστηρίξει ενεργά την παραπάνω πρωτοβουλία με την πάνδημη συμμετοχή στη συγκεκριμένη κινητοποίηση.

- Η «Πρωτοβουλία για την Ειρήνη - Αλληλεγγύη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας και ώρα 7 30 μ.μ. με θέμα: «Σύνδρομο Βαλκανίων - Σύνδρομο ΝΑΤΟ». Ομιλητές θα είναι ο Θέμος Στοφορόπουλος, πρέσβης επί τιμή, ο Βασίλης Τσίκαρης, καθηγητής Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και η Παρασκευή Κοψίδα, φιλόλογος, δρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ