Σάββατο 3 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
Ληστεύεται ιδρώτας και αίμα μιας ζωής

Καταγγελία της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και της ΟΕΚΙΔΕ

Την εδώ και τώρα επιστροφή των αποθεματικών στα Ασφαλιστικά Ταμεία απαιτεί, με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και καταγγέλλει ότι «με την τοποθέτηση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων στο Χρηματιστήριο καταληστεύονται τα αποθεματικά, ιδρώτας και αίμα μια ζωής».

Οπως τονίζει, πρόκειται για συγκεκριμένη πολιτική, που η κυβέρνηση θέλει να τροφοδοτήσει τους καρχαρίες της οικονομικής ολιγαρχίας για να ληστέψουν τα αποθεματικά μας. «Η δήλωση του κ. Παπαντωνίου - συνεχίζει - ότι τα αποθεματικά είναι η καλύτερη κεφαλαιαγορά, τα λέει όλα».

Η ομοσπονδία καταγγέλλει και τις διορισμένες από την κυβέρνηση διοικήσεις των Ταμείων, που πρόθυμα εκτελούν τις εντολές τους. Ευθύνη έχει και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που υιοθέτησε αυτή την κυβερνητική πολιτική. «Απαιτούμε - καταλήγει η ανακοίνωση - να αποσυρθούν αμέσως τα αποθεματικά από τον τζόγο του Χρηματιστηρίου και την ΑΕΔΑΚ και να επιστραφούν αμέσως οι απώλειες. Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για να προστατέψουμε όχι μόνο τα αποθεματικά, αλλά και να αποτρέψουμε τα ισοπεδωτικά αντιασφαλιστικά μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση».

«Η κυβέρνηση με την πολιτική της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου που ακολουθεί επιχειρεί να δώσει το τελικό χτύπημα στο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα», καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας.

Σχετικά με το τζογάρισμα των αποθεματικών στο Χρηματιστήριο, σημειώνει ότι συνένοχη στην αντεργατική αυτή ενέργεια, είναι η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, η οποία συναίνεσε στην κυβερνητική απόφαση. Η διοίκηση της ΟΕΚΙΔΕ καλεί «τους εργαζόμενους να αντιδράσουν αγωνιστικά σ' αυτές τις πολιτικές και στην επίθεση που γίνεται, μέσα από αυτές, στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ