Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2011 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ ΚΙΛΚΙΣ
Μαζική συμμετοχή στην απεργία στην «ΚΟΛΙΟΣ ΑΕ»

Με μαζική συμμετοχή στη χτεσινή 24ωρη απεργία, που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, απάντησαν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «ΚΟΛΙΟΣ ΑΕ» στο Πολύκαστρο Κιλκίς στις τρομοκρατικές απολύσεις, την απλήρωτη δουλειά και την εκ περιτροπής εργασία. Στη μάχη της περιφρούρησης, που ξεκίνησε από τις 5 το πρωί, μπήκαν μαζικά εργαζόμενοι, μαζί με τα στελέχη του κλαδικού συνδικάτου και του ΠΑΜΕ.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν και συνάδελφοί τους από το εργοστάσιο της «ΑΓΝΟ» στη Θεσσαλονίκη που ανήκει στην «ΚΟΛΙΟΣ ΑΕ». Και εκεί οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και βρίσκονται αντιμέτωποι με την επίθεση της εργοδοσίας. Τους κάλεσαν μαζί, ενιαία και συντονισμένα, με την καθοδήγηση του ταξικού κλαδικού σωματείου να κλιμακώσουν τον αγώνα για να αποκρούσουν τα σχέδια της επιχείρησης. Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκονται και οι γαλακτοπαραγωγοί της περιοχής που είναι επίσης απλήρωτοι από την εταιρεία.

Οι εργαζόμενοι της «ΚΟΛΙΟΣ ΑΕ» στο Πολύκαστρο είναι απλήρωτοι για δύο μήνες και τους έχει επιβληθεί εκ περιτροπής εργασία. Την περασμένη βδομάδα συμμετείχαν σε σύσκεψη του κλαδικού σωματείου και προχώρησαν σε συγκρότηση σωματειακής επιτροπής. Αμέσως μετά η εργοδοσία ξεκίνησε τις απολύσεις που μέχρι χτες έφτασαν τις 7.

Το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας χαιρετίζει τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία, παρά την τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία. Τους καλεί ενωμένοι, καθολικά, να απαντήσουν στα σχέδια της εργοδοσίας, να σπάσουν την τρομοκρατία κλιμακώνοντας τον αγώνα τους. Να συνειδητοποιήσουν, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ότι «η εταιρεία με την άρνησή της να πληρώσει θέλει να τους οδηγήσει στην παραίτηση καθώς έτσι θα γλιτώσει και μεροκάματα και αποζημιώσεις. Μόνο με τον αγώνα μπορούμε να προστατέψουμε τη δουλειά μας και τις οικογένειές μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ