Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2011 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Απόπειρα δίωξης συνδικαλίστριας

Σε απολογία κάλεσε η εργοδοσία της Εμπορικής Τράπεζας, την εργαζόμενη και εκλεγμένη στο ΔΣ του Συλλόγου των εργαζομένων με την παράταξη της ΕΣΑΚ (υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ) Αγγέλα Μπούντα, γιατί έπραξε το αυτονόητο, δηλαδή ενημέρωσε τους συναδέλφους της για τα σχέδια της εργοδοσίας να εγκαταστήσει σύστημα παρακολούθησης «timetracking» της δουλειάς τους, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το μέλλον τους.

Αμεση ήταν η παρέμβαση της ΕΣΑΚ, η οποία με ανακοίνωσή της - που άμεσα μοίρασε πλατιά στους εργαζόμενους - καταγγέλλει την εργοδοσία και την «εκδικητική και τρομοκρατική», όπως χαρακτηρίζει κίνησή της να καλέσει σε απολογία - υπό τη δαμόκλειο σπάθη της πειθαρχικής δίωξης - τη συνδικαλίστρια, επειδή έκανε το αυτονόητο «ενημέρωσε και κάλεσε τους συναδέλφους της στο χώρο εργασίας της να αντισταθούν στην εφαρμογή του χαφιέδικου συστήματος "timetracking"».

«Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην τράπεζα - τονίζεται στην ανακοίνωση - η καταγγελία κάθε προσπάθειας εργοδοτικής τρομοκρατίας και η αποκάλυψη των αντεργατικών σχεδιασμών της εξοργίζει την εργοδοσία. Ετσι εκδικητικά προσπαθεί με αυτό τον τρόπο: να καταστείλει κάθε φωνή που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων, να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να τους αναγκάσει να σκύψουν το κεφάλι, να υποταχθούν στις αντεργατικές μεθοδεύσεις εργοδοσίας και κυβέρνησης για επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα με "εργασιακή ειρήνη"».

Σε αυτήν την κατεύθυνση, οι ταξικές δυνάμεις έθεσαν και το σωματείο μπροστά στις τεράστιες ευθύνες που αναλαμβάνει, καθώς η εργοδοσία διώκει εκλεγμένο από τους εργαζόμενους μέλος της διοίκησής του. Η ΕΣΑΚ ξεκαθαρίζει ότι «κάνουν τεράστιο λάθος αν πιστεύουν έστω και μια στιγμή ότι με διώξεις και απειλές προς τους εκπροσώπους του ταξικού κινήματος θα καταφέρουν να μας φιμώσουν».

Προχτές, μετά από παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την προσωπάρχη του Ομίλου της Τράπεζας, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Συλλόγου, όπου και τελικά αποσύρθηκε η κλήση σε απολογία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ