Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2011 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
«ΛΑΡΚΟ» ΛΑΡΥΜΝΑΣ
Εργάτης υπέστη εγκαύματα σε χέρια και πόδια

Εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια υπέστη ο 35χρονος Δημ. Κάζας, εργαζόμενος στη «ΛΑΡΚΟ» Λάρυμνας, όταν χτες τα ξημερώματα και στην προσπάθειά του να φυσήξει με ειδικό μηχάνημα τους κοχλίες σκόνης στις περιστροφικές καμίνους, έπεσε πάνω στην καυτή σκόνη. Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς για νοσηλεία.

Οπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, ο εργαζόμενος υπό το καθεστώς της εργολαβίας δούλευε μόλις δύο μήνες στην επιχείρηση και δεν είχε εκπαιδευτεί για να εκτελεί τη συγκεκριμένη βάρδια. Το Συνδικάτο καταγγέλλει τόσο τον εργολάβο όσο και την εργοδοσία της «ΛΑΡΚΟ» και ταυτόχρονα απαιτεί το σταμάτημα των εργολαβιών, την πρόσληψη όλων των εργαζομένων με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, τη λήψη μέτρων προστασίας, εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για «ΛΑΡΚΟ» 100% δημόσια επιχείρηση στην κατεύθυνση της σχεδιασμένης οικονομίας και του εργατικού ελέγχου με λαϊκή εξουσία - οικονομία.

  • Σήμερα, με απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της «ΛΑΡΚΟ» Λάρυμνας, θα πραγματοποιηθεί 2ωρη στάση εργασίας σε όλες τις βάρδιες και Γενική Συνέλευση στις 10 το πρωί με θέμα τις εξελίξεις στην επιχείρηση για την ιδιωτικοποίηση.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org