Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2011 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ωμοί εκβιασμοί για να τρομάξουν το λαό

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Για τη συνέντευξη του Ευ. Βενιζέλου, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με σχόλιό του, τονίζει:

«Με ωμούς εκβιασμούς και απειλές ο υπουργός επιχειρεί να τρομάξει το λαό, να κρύψει ότι τα εξοντωτικά μέτρα που χωρίς έλεος και τέλος επιβάλλουν στο λαό, δεν είναι για να σώσουν τη χώρα αλλά τα τεράστια συσσωρευμένα ελληνικά και ευρωπαϊκά κεφάλαια. Να συγκαλύψει τα μεγάλα αδιέξοδα που έχει συνολικά η αστική διαχείριση της κρίσης, καθώς αυτή βαθαίνει σε Ελλάδα, ΕΕ και ΗΠΑ. Οι ενδοκαπιταλιστικές αντιθέσεις εντός και εκτός ΕΕ οξύνονται με αποτέλεσμα ο προσωρινός συμβιβασμός της 21ης Ιουλίου να αμφισβητείται ανοιχτά, διάφορα σενάρια χρεοκοπίας να εξετάζονται και οι φυγόκεντρες τάσεις να δυναμώνουν.

Εκτός από το αντιλαϊκό φορολογικό αμόκ, τις δραστικές περικοπές στις δημόσιες κοινωνικές δαπάνες, η προτεραιότητα της κυβέρνησης αλλά και της τρόικας επικεντρώνεται στην προώθηση των λεγόμενων διαρθρωτικών αλλαγών, στην εξόντωση δηλαδή των εργασιακών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, με προφανή στόχο την ενίσχυση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητας και της θωράκισης της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Ο λαός δεν έχει καμία ελπίδα να σωθεί, αν φοβηθεί και υποκύψει στα διλήμματα κυβέρνησης, τρόικας, πλουτοκρατίας. Τα μέτρα της κυβέρνησης, οι σχεδιασμοί της ΕΕ και του ΔΝΤ πρέπει να αποτύχουν. Για να σωθεί ο λαός, να παρεμποδίσει, όπου μπορεί, τα βάρβαρα μέτρα χρειάζεται τώρα να πει με την οργάνωση και τη συμμαχία του: Τέλος οι θυσίες για τη σωτηρία των μονοπωλίων, του καπιταλιστικού συστήματος. Κανένας εργαζόμενος, αυτοαπασχολούμενος, καμιά λαϊκή οικογένεια δεν πρέπει να δεχτεί να πληρώσει τα χαράτσια. Συμπόρευση με το ΚΚΕ, λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για τη λαϊκή εξουσία με αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ