Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2011 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ
Επικίνδυνες οι περικοπές για εργαζόμενους - ασθενείς

Καταγγελίες των εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» στη χτεσινή συγκέντρωση

Οι νέες περικοπές στην Υγεία στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2012 αποτελούν το σχέδιο εκτέλεσης των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας και της εξώθησης των εργαζομένων στη φτώχεια με τις άγριες περικοπές στους μισθούς.

Τα παραπάνω κατήγγειλε χτες το πρωί ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» Ηλίας Σιώρας, στη μαζική και μαχητική συγκέντρωση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου. Οπως ανέφερε ο Ηλίας Σιώρας, συνολικά στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα γίνουν περικοπές 2,1 δισ. ευρώ ή 2,1% του ΑΕΠ. «Μόνο οι μισθοί των εργαζομένων θα κοπούν κατά 182 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2011 (από 2,304 δισ. θα μειωθούν σε 2,122 δισ. ευρώ). Κόβονται 30 εκατ. ευρώ απ' τις λειτουργικές δαπάνες και το κονδύλι των εφημεριών μένει καθηλωμένο στα 400 εκατ. ευρώ. Οσο για προσλήψεις, να μη γίνεται λόγος. Απλώς έχουν εγγραφεί 30 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, μέσω των συμβάσεων με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, των περικοπών για τους ανασφάλιστους και των χαρατσιών στους μετανάστες θα εισπράξουν 140 εκατ. ευρώ μέχρι το 2015».

Στη συνέχεια, έγινε συμβολικός αποκλεισμός των ταμείων των τακτικών ιατρείων μέχρι τις 10 π.μ. και το Σωματείο κάλεσε τους εργαζόμενους στη σημερινή απεργία και στη συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 10.30 π.μ. Οι εργαζόμενοι θα ξεκινήσουν για την Ομόνοια με προσυγκέντρωση στο ΤΕΠ του «Ευαγγελισμού», στις 9 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ