Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2011 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΣΤΙΑ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Εγγραφο με κατάλογο των «κακών» οικοτρόφων!

Η Επιτροπή Αγώνα Σπουδαστών του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, στο ΤΕΙ Καλαμάτας, δημοσιοποίησε έγγραφο της Εστίας με κατάλογο των ...παράνομων οικοτρόφων!

Το Σάββατο, η Επιτροπή Αγώνα της Εστίας Καλαμάτας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών έκανε παράσταση διαμαρτυρίας, ενάντια στα ενοίκια των 30 και 45 ευρώ, που καλούνται να πληρώσουν οι σπουδαστές. Παράλληλα, η Επιτροπή Αγώνα έφερε στη δημοσιότητα έγγραφο της προϊσταμένης του ΤΕΙ Καλαμάτας προς στον πρόεδρο του ιδρύματος, όπου κατονομάζονται σπουδαστές, επειδή ...μένουν στην εστία!

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο αναφέρεται: «Οι γνωστοί - "άγνωστοι", παραμερίζοντας και βρίζοντας πολλές φορές τους άνδρες της ασφάλειας κτιρίου (οι μαρτυρίες είναι καταγεγραμμένες στο βιβλίο συμβάντων) έβαλαν στα δωμάτια με το "έτσι θέλω" άτομα που μαζί με αυτούς που έχουν καταλάβει δωμάτια δεν είναι εισακτέοι στη ΦΕ». Μάλιστα, μετά από τα παραπάνω, παραθέτει έναν κατάλογο ονομάτων με τον αριθμό δωματίων, αναφέροντας: «Είναι οι παρακάτω και αντίστοιχα ο αριθμός δωματίων, τουλάχιστον γι' αυτούς που εντόπισα»! Δίπλα στα ονόματα σημειώνονται πληροφορίες σε παρένθεση για τον καθένα από τους... παράνομους οικοτρόφους! Μεταξύ των κατηγοριών είναι πως δεν έχουν πληρώσει το νοίκι!

Η Επιτροπή Αγώνα σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Καλούμε το λαό της Καλαμάτας, τα εργατικά λαϊκά σωματεία να πάρουν τώρα καταδικαστική απόφαση τέτοιων μεθόδων που στήνουν οι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ στην σπουδαστική Εστία. Αυτή η στάση τους δεν μας ξάφνιασε. Είναι ενέργεια που έγινε στα πλαίσια της τρομοκράτησης των σπουδαστών που αντιστέκονται αλλά και αυτών που πληρώνουν ώστε να μη σηκώσουν κεφάλι ενάντια σε αυτήν την πολιτική. Αλλωστε, η στάση των σπουδαστών είναι αγκάθι στα σχέδιά τους και στην πολιτική που εφαρμόζουν για μια εστία - ξενοδοχείο».

Η Επιτροπή Αγώνα απαιτεί:

  • Να μην πεταχτεί κανένα παιδί έξω από την Εστία.
  • Να χτιστούν και άλλες Εστίες που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τον αριθμό των σπουδαστών.
  • Ζητάμε επίταξη τώρα ξενοδοχείων της Καλαμάτας (π.χ. Φιλοξένια). Το παλιό Νοσοκομείο να γίνει Εστία τώρα!
  • Μηνιάτικο επίδομα 600 ευρώ για σίτιση και στέγαση στους σπουδαστές που σπουδάζουν μακριά από την πόλη τους.
  • Για το λόγου το αληθές παραδίδουμε το εν λόγω έγγραφο στο λαό της Καλαμάτας.

Επίσης, καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα και με τη συμμετοχή στις απεργίες στις 5 και στις 19 Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ