Τρίτη 4 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ
Στα 115,3 δισ. ευρώ οι οφειλές των νοικοκυριών τον Αύγουστο

Στα 115,3 δισ. ευρώ ανήλθαν τα υπόλοιπα των δανείων των νοικοκυριών προς τις τράπεζες, τον προηγούμενο Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Από αυτά τα 79,6 δισ. ευρώ αφορούν υπόλοιπα στεγαστικών δανείων, τα 33,9 δισ. ευρώ υπόλοιπα καταναλωτικών δανείων, ενώ τα 1,8 δισ. ευρώ αφορούν τα λοιπά δάνεια.

Οι συνολικές δανειακές οφειλές επιχειρήσεων και νοικοκυριών προς τις τράπεζες διαμορφώθηκαν στα 252,5 δισ. ευρώ, δεδομένου ότι τα επιχειρηματικά δάνεια ανήλθαν στα 121,4 δισ. ευρώ, τα δάνεια προς ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις στα 15,8 δισ. ευρώ και προς τα νοικοκυριά στα 115,3 δισ. ευρώ.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της τραπεζικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα τον Αύγουστο του 2011 ήταν αρνητικός και διαμορφώθηκε στο -1,3% από -1,2% τον Ιούλη και 0,0% το Δεκέμβρη του 2010. Η καθαρή ροή χρηματοδότησης προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 1,3 δισ. ευρώ έναντι αρνητικής καθαρής ροής 1 δισ. ευρώ τον Αύγουστο του 2010.

Δηλαδή οι τράπεζες συνεχίζουν να χορηγούν νέα δάνεια με το σταγονόμετρο και από τη στιγμή που ο ρυθμός αποπληρωμής παλαιών δανείων είναι μεγαλύτερος από το ρυθμό χορήγησης νέων δανείων, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης παραμένει αρνητικός.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org