Σάββατο 1 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Επιμένουν οι διάφοροι παιδονόμοι

Δεν έλειψαν και χτες οι προσπάθειες παρέμβασης διαφόρων σε σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη προκειμένου να σταματήσει η μαθητική κινητοποίηση, ύστερα άλλωστε και από τις ευλογίες που έλαβαν από κυβέρνηση και εισαγγελείς.

Στον τραυματισμό ενός μαθητή κατέληξε η προσπάθεια του διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Αχαρνών να εφαρμόσει τις οδηγίες του υπουργείου και να σπάσει την κατάληψη. Σύμφωνα με καταγγελίες, στη διάρκεια της έντασης που δημιουργήθηκε με μαθητές, και η οποία, όπως φαίνεται, πήρε βίαιη τροπή, ένας από αυτούς έπεσε στο έδαφος και τραυματίστηκε στο πρόσωπο και στο χέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής άνοιξε το σχολείο, ωστόσο οι μαθητές αρνήθηκαν να κάνουν μάθημα και συνέχισαν την κινητοποίησή τους με αποχή.

Στο Μουσικό Γυμνάσιο - Λύκειο Λευκάδας έγινε προσπάθεια να σπάσει η κατάληψη από το διευθυντή με τη συνδρομή «αγανακτισμένων» γονιών, με απειλές για επέμβαση της αστυνομίας αν δεν ανοίξει το σχολείο και παρουσία πυροσβεστικού οχήματος που έφτασε για να κόψει τις αλυσίδες. Με την ψύχραιμη παρέμβαση των μαθητών ο διευθυντής και οι «αγανακτισμένοι» γονείς μπήκαν στο σχολείο χωρίς όμως να τελικά να καταφέρουν να «νουθετήσουν» τους μαθητές, οι οποίοι συνεχίζουν την κατάληψη. Σε σχετική της ανακοίνωση η ΚΟ Λευκάδας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη στάση του διευθυντή που «δεν είναι μεμονωμένο προσωπικό περιστατικό αλλά απορρέει από τη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που συμβαδίζει με τον αυταρχισμό και την προσπάθεια τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται». Τις αυταρχικές πρακτικές καταγγέλλει και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιονίων Νήσων.

Αστυνομία παρουσιάστηκε και στο 4ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων που τελεί υπό κατάληψη. Τελικά κάτω από την παρέμβαση γονέων, την άμεση παρέμβαση μελών της ΚΝΕ αποχώρησε. Το γεγονός καταγγέλλει το ΝΣ Ιωαννίνων της ΚΝΕ.

Τη συνδρομή της δημοτικής αρχής στα Γιάννενα για να «αντιμετωπίσει» με... ιδιωτική αστυνομία τις καταλήψεις των σχολείων, ζητά με έγγραφο αίτημά της η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων. Στη σχετική επιστολή προς τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ιωαννιτών στις 27/9/2011 με θέμα «Προστασία - ασφάλεια σχολικών μονάδων» η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σημειώνει: «Επειδή πολλές σχολικές μονάδες τελούν υπό κατάληψη και ο κίνδυνος να υπάρξουν καταστροφές στα κτίρια και στην υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων είναι υπαρκτός, σας παρακαλούμε να εξετάσετε την πρότασή μας και να εγκρίνετε τη σχετική δαπάνη για τη φύλαξη, κατά τις νυχτερινές ώρες, των κεντρικών σχολικών μονάδων»... Η απάντηση του δήμου ήταν ότι δεν μπορεί να διαθέσει κονδύλι για φύλαξη από σεκιούριτι.

Την προσπάθεια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, που ξέθαψε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους από το 1985 για να απειλήσει τους μαθητές που αγωνίζονται πως σε περίπτωση κατάληψης ή αποχής θα μετρούν κανονικά οι απουσίες, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Οργάνωση Υπαίθρου Χαλκιδικής της ΚΝΕ. Καλεί τους μαθητές να μη λυγίσουν, να μην υποκύψουν σε καμία απειλή και εκβιασμό, να οργανώσουν τον αγώνα τους με τους εργαζόμενους γονείς τους, με τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς που συμπαρατάσσονται με τις ταξικές δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ