Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Αναγνώριση ανεξάρτητου, κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Τούσσα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο

Κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση σχετικά με το κοινό ψήφισμα για την κατάσταση στην Παλαιστίνη, επισήμανε τα εξής:

«Το ΚΚΕ καταψηφίζει το κοινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την κατάσταση στην Παλαιστίνη, γιατί είναι σε αντίθεση με τα δίκαια αιτήματα, τα συμφέροντα και τη θέληση του παλαιστινιακού λαού. Αντί για ξεκάθαρη θέση απέναντι στο επίσημο αίτημα της Παλαιστινιακής Αρχής στον ΟΗΕ για αναγνώριση ανεξάρτητου, κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, πλήρους μέλους του ΟΗΕ, το ψήφισμα καλεί τα κράτη - μέλη να διαμορφώσουν κοινή θέση για να απαντήσουν στο παλαιστινιακό αίτημα! Αντί για μία σαφή τοποθέτηση αν δέχεται ή όχι το αίτημα των Παλαιστινίων να αποκτήσουν καθεστώς μέλους του ΟΗΕ ως ανεξάρτητο κράτος, απαντάει ότι τα κράτη - μέλη της ΕΕ πρέπει να είναι ενωμένα στην "αντιμετώπιση" αυτού του "νόμιμου αιτήματος" των Παλαιστινίων και μάλιστα ως αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων που πρέπει να ολοκληρωθούν στη διάρκεια της συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Αντί για καταδίκη των προκλητικών και υπονομευτικών ενεργειών του Ισραήλ, που χτες κιόλας ανακοίνωσε νέα επέκταση των εποικισμών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, επαναβεβαιώνει τη "δέσμευσή του στην ασφάλεια του ισραηλινού κράτους" και εξισώνει το θύτη με το θύμα.

Το ψήφισμα αποτελεί αντιγραφή των θέσεων των ΗΠΑ και του "Κουαρτέτου" και επιχειρεί να ξεπεράσει την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, με τη θέση περί ενίσχυσης των διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ, που διατηρεί υπό κατοχή παλαιστινιακά εδάφη. Η διγλωσσία του ψηφίσματος είναι τέτοια, ώστε να ζητάει δήθεν να μην επέλθουν αλλαγές στο καθεστώς των συνόρων πριν από το 1967, "εκτός από αυτές που θα συμφωνηθούν από τα μέρη" στις διαπραγματεύσεις! Το κοινό ψήφισμα βρίσκεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα, τους πόθους και το δίκιο του παλαιστινιακού λαού. Στηρίζει τις "μανούβρες" των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, της ΕΕ, του Ισραήλ, τις πιέσεις, τις απειλές και τους εκβιασμούς ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης. Το Ευρωκοινοβούλιο επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά το ρόλο του ως οργάνου νομιμοποίησης της ιμπεριαλιστικής πολιτικής, εχθρού των λαών και της πάλης τους.

Ο παλαιστινιακός λαός, οι λαοί της περιοχής δεν έχουν να περιμένουν τίποτε από την ιμπεριαλιστική διακρατική ένωση του κεφαλαίου, την ΕΕ και τα όργανά της. Μόνο η ένταση της λαϊκής πάλης ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τις ενώσεις τους, το δυνάμωμα της διεθνούς αντιιμπεριαλιστικής πάλης και αλληλεγγύης μπορούν να ασκήσουν πίεση και να συμβάλουν στην αναγνώριση ανεξάρτητου, κυρίαρχου, βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους, πλήρους μέλους του ΟΗΕ, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ