Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ
Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις

Με δυναμική και αγωνιστική συγκέντρωση στη πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία που κατέληξε στο Σύνταγμα όπου έγινε συναυλία διαμαρτυρίας με τη στήριξη γνωστών καλλιτεχνών, συνέχισαν και χθες οι εργαζόμενοι στους οργανισμούς και φορείς του δημοσίου τις κινητοποιήσεις τους.

Συνεχίζοντας το συντονισμένο αγώνα που δίνουν το τελευταίο διάστημα, δήλωσαν ότι δε θα δεχτούν: Καμία απόλυση εργαζόμενου, είτε μέσω εφεδρείας είτε απευθείας, καμία κατάργηση ή συγχώνευση δημόσιου οργανισμού ή φορέα και παραχώρησης του κοινωνικού τους έργου σε επιχειρηματικούς ομίλους. Η κινητοποίηση που διοργανώθηκε από το Συντονιστικό Ομοσπονδιών και Σωματείων των χώρων ξεκίνησε με συγκέντρωση στη πλατεία Κλαυθμώνος.

Εκεί έγινε προσπάθεια, όπως καταγγέλθηκε από τα μέλη του Συντονιστικού, να «καπελωθεί» η κινητοποίησή τους από την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ η οποία είχε ορίσει επίσης συγκέντρωση. Με τη συμμετοχή στη συγκέντρωση μόλις μιας μικρής ομάδας συνδικαλιστών προσπάθησε να εμφανίσει ότι διοργάνωσε κινητοποίηση τοποθετώντας το πανό της ΑΔΕΔΥ μπροστά από τα μπλοκ των σωματείων των εργαζομένων. Το γεγονός καταγγέλθηκε ανοιχτά από τα μέλη του Συντονιστικού με αποτέλεσμα τελικά η ομάδα συνδικαλιστών της ΑΔΕΔΥ να φύγει μόνη της για το Σύνταγμα!

Στη συγκέντρωση που έγινε στο Σύνταγμα μίλησε εκ μέρους της Συντονιστικής ο Μανώλης Δανδουλάκης, ο οποίος αφού εξέφρασε την αλληλεγγύη σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις επισήμανε μεταξύ άλλων: «Ηρθε η ώρα οι εργαζόμενοι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχουμε πια μόνο ένα δρόμο. Αυτό του κοινού αγώνα κόντρα στα εφιαλτικά μέτρα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ