Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Στάσεις εργασίας σε ΕΡΤ, ΑΠΕ - ΜΠΕ, ALTER

Σε στάσεις εργασίας προχώρησαν ξανά χτες οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ - ΜΠΕ και στο ALTER. Συγκεκριμένα, 6ωρη στάση εργασίας από τις 5 το απόγευμα πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, με αποφάσεις των ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΣΠΕΡΤ, ενώ στο ALTER πραγματοποιήθηκε 3ωρη στάση εργασίας από τις 6 το απόγευμα, με κοινή απόφαση των ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ και ΕΠΗΕΑ.

Από την κινητοποίηση στην ΕΡΤ εξαιρέθηκαν η ΕΤ-1 και ο περιφερειακός σταθμός Θεσσαλονίκης 9,58, τα οποία σύμφωνα με τα κυβερνητικά σχέδια θα κλείσουν, ενώ η ΝΕΤ και η ΕΤ-3 δεν μετέδωσε καθόλου πρόγραμμα αλλά μόνο την «κάρτα στάσης εργασίας». Την ερχόμενη Τετάρτη 5 Οκτώβρη το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έχει κηρύξει για τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, του ΑΠΕ - ΜΠΕ 24ωρη απεργία. Οι κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ γίνονται ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για ένταξη του 10% των εργαζομένων στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας (σε σύνολο 3.020 μόνιμων και 450 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου), καθώς και στην συρρίκνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Στο μεταξύ, σε «αδιέξοδο» οδηγήθηκε η χτεσινή συνάντηση της ιδιοκτησίας του τηλεοπτικού σταθμού ALTER με τους εκπροσώπους των ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, της ΕΤΙΤΑ και της ΕΠΗΕΑ. Αν και οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι σχεδόν από την αρχή της χρονιάς, ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Κώστας Γιαννίκος, κατά την συνάντηση, δεν έδωσε καμία δέσμευση ή χρονοδιάγραμμα καταβολής αποδοχών.

Να σημειωθεί ότι στο ALTER αν και η χτεσινή στάση εργασίας καθορίστηκε κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων, το κανάλι καθ' όλη την διάρκεια της μέρας - όπως και την προηγούμενη μέρα - επέλεξε να μην μεταδώσει καθόλου «ζωντανό» πρόγραμμα.

Σε σχετική ανακοίνωση των τριών Ενώσεων επισημαίνεται ότι από κοινού αποφάσισαν το συντονισμό της δράσης τους με στόχο την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων και την αποτροπή κάθε προσπάθειας απαξίωσης του Σταθμού, την από κοινού κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αλλά και την εξάντληση κάθε νομικής δυνατότητας στις πιο πάνω κατευθύνσεις. Απαιτούν δε, από την εργοδοτική πλευρά να απαντήσει το συντομότερο δυνατό με δεσμευτικό τρόπο για τις αληθινές προθέσεις της, για το ζήτημα της καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του σταθμού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ