Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας

Σήμερα στη 1 μ.μ. άτομα με αναπηρία, γονείς και εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή διεκδικούν τις σύγχρονες ανάγκες τους

Σε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Υγείας προχωρούν σήμερα στη 1 μ.μ. η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, το Σωματείο Εργαζομένων Μονάδων, Ιδρυμάτων, Σχολείων Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), εργαζόμενοι και γονείς του Κέντρου Αποκατάστασης και Εκπαίδευσης Τυφλών (ΚΕΑΤ). Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου η ΣΕΑΑΝ επισήμανε πως η σημερινή κινητοποίηση καταδικάζει την πολιτική που «ακρωτηριάζει» τις αναπηρικές συντάξεις, αφήνει πάνω από 185.000 παιδιά χωρίς Ειδική Αγωγή, οδηγεί στο κλείσιμο τις υποτυπώδεις δομές Πρόνοιας.

Ανάμεσα σε άλλα διεκδικούν:

  • Να ανοίξουν τώρα όλα τα Ειδικά Σχολεία σε πλήρη λειτουργία με μαζικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού, ειδικού επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού.
  • Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται στους εργαζόμενους σε Πρόνοια και Ειδική Αγωγή.
  • Να σταματήσουν οι γονείς να πληρώνουν για θεραπείες, φάρμακα, τεχνικά βοηθήματα ή για τροφεία στα διάφορα κέντρα Ειδικής Αγωγής. Να μη σταματήσει κανένα παιδί τις αναγκαίες θεραπείες ή να πηγαίνει σχολείο, επειδή ο γονιός του δεν έχει να πληρώσει.
  • Αμεση χρηματοδότηση όλων των Δημόσιων Ειδικών Σχολείων και των Ιδιωτικού Δικαίου Κέντρων Ειδικής Αγωγής μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με βάση τις ανάγκες, στην προοπτική ένταξης όλων των κέντρων στο Δημόσιο.
  • Ιδρυση δημόσιων τμημάτων για την αντιμετώπιση των περιστατικών σε κρίση.
  • Να ανοίξουν τα κλειστά τμήματα σε μια σειρά κέντρα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παραμένουν κλειστά, είτε γιατί οι γονείς δεν έχουν να πληρώσουν είτε λόγω της υποχρηματοδότησης. Ενταξη όλων αυτών των κέντρων στο Δημόσιο.
  • Να βρουν το δικό τους σχολειό τα 180.000 παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες που είναι σήμερα εκτός Ειδικής Αγωγής.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ