Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταλήψεις σε υπουργεία

Καταλήψεις σε μια σειρά υπουργεία έκαναν χτες εργαζόμενοι στο Δημόσιο, εκφράζοντας, έτσι, την αντίθεσή τους στις συνέπειες της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης. Μεταξύ άλλων καταλήψεις έγιναν στα υπουργεία Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών, Ναυτιλίας, Δικαιοσύνης, Εργασίας, Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γεωργίας.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο έδωσαν το «παρών» στις κινητοποιήσεις, μοιράζοντας ανακοινώσεις και καλώντας στη μάχη για την προετοιμασία και επιτυχία των απεργιών στις 5 και 19 Οκτώβρη. Ανέδειξαν την ανάγκη καταδίκης των κομμάτων και των συνδικαλιστικών δυνάμεων που στηρίζουν την αντεργατική πολιτική και συμπόρευσης με το ΠΑΜΕ για να δημιουργηθούν οι όροι αντεπίθεσης και ανατροπής αυτής της πολιτικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για άλλη μια φορά αποκαλύφθηκε ο ρόλος των δυνάμεων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που χρησιμοποιούν τις όποιες κινητοποιήσεις για να εκτονώσουν την οργή των εργαζομένων. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην κατάληψη στο υπουργείο Γεωργίας μόνο μετά την παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων η συγκέντρωση των 200-300 εργαζομένων που ήταν εκεί μετατράπηκε σε μια ουσιαστική διαδικασία ενημέρωσης και συζήτησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Την παρέμβαση προσπάθησε να εμποδίσει η συνδικαλιστική πλειοψηφία, που ήθελε να επικρατούν συνθήκες νεκροταφείου, για να εισπράξουν την αποδοκιμασία των ίδιων των εργαζομένων.

Επίσης, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μοίρασαν ανακοινώσεις στη συγκέντρωση μελών διοικητικών συμβουλίων σωματείων και ομοσπονδιών στο Δημόσιο που έγινε χτες το μεσημέρι στο Θέατρο «Ορφέας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ