Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Ξεχωριστή ακεραιότητα!

Αδιάφορες έως κακές οι πρεμιέρες της εβδομάδας με μια και μοναδική λαμπρή εξαίρεση: «ΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣΜΟΣ» είναι ο τίτλος της, έρχεται από το Ιράν και συνιστά μέτρο αξιολόγησης της κινηματογραφικής τέχνης ...

«ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΙ» είναι ο τίτλος της αμερικάνικης ρομαντικής κομεντί του Γουίλ Γκλακ, παραγωγής 2011, για τις σύγχρονες ερωτικές σχέσεις. Η Τζέιμι και ο Ντίλαν, δύο νέοι άνθρωποι, εμφανίσιμοι, επαγγελματικά επιτυχημένοι, φρεσκοχωρισμένοι και απογοητευμένοι από αποτυχημένες σχέσεις του παρελθόντος, δοκιμάζουν να γίνουν από απλοί συνεργάτες «φίλοι με προνόμια». Χωρίς όμως να το καταλάβουν, βρίσκονται ξαφνικά και οι δυο τους αντιμέτωποι με συναισθήματα που τόσο καιρό πάσχιζαν να αποφύγουν. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Μίλα Κούνις και ο Τζάστιν Τιμπερλέικ.

Συμπαραγωγή Γαλλίας, Βελγίου και Ελλάδας η δραματική, οικογενειακή κωμωδία «ΝΙΚΟΣΤΡΑΤΟΣ ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ», παραγωγής 2011. Πρόκειται για το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ολιβιέ Ορλέ και αφηγείται τη βαθιά φιλία ανάμεσα σε ένα αγόρι κι έναν πελεκάνο. Γυρισμένη εξ ολοκλήρου στη Σίφνο και τη Μήλο η ταινία, που βασίζεται στο πολυβραβευμένο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα του Ερίκ Μπουασέ «Nicostratosle pelican», είναι λουσμένη στο αιγαιοπελαγίτικο φως και πλημμυρισμένη από τα χρώματα και τις μυρωδιές των Κυκλάδων. Στο ρόλο του Δημοσθένη, του πατέρα του αγοριού, ο σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα.

«COLOMBIANA», σε σκηνοθεσία Ολιβιέ Μεγκατόν, το αμερικανογαλλικό δραματικό θρίλερ παραγωγής 2011, με κεντρική ηρωίδα μια νεαρή σε ρόλο εκτελεστή, που ορκίστηκε να πάρει εκδίκηση για τη δολοφονία των γονιών της, όταν ήταν παιδί.

Παραγωγής 2011 είναι η πρώτη τρισδιάστατη ερωτική ταινία του παγκόσμιου κινηματογράφου από το Χονγκ Κονγκ και εισπρακτικό φαινόμενο, που ξεπέρασε το «AVATAR» και τον «ΤΙΤΑΝΙΚΟ». «3D SEX AND ZEN: ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΚΣΤΑΣΗ» ο τίτλος της. Πρόκειται για ριμέικ - σε βερσιόν 3D - της ταινίας «SEX ANDZEN» από το 1991, που βασίζεται στην κλασική κινέζικη ερωτική νουβέλα του θεατρικού συγγραφέα του 17ου αιώνα Λι Γιου «Το Σαρκικό Χαλάκι της Προσευχής». Η σκηνοθεσία είναι του Κρίστοφερ Σαν Λαπ Κι.

Τέλος, στην ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ θα πραγματοποιηθεί τριήμερο αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη - από σήμερα 29 Σεπτέμβρη έως και την 1η Οκτώβρη. Το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει προβολή τεσσάρων κινηματογραφικών ταινιών που βασίζονται σε σενάριο ή σκηνοθεσία του, εκλιπόντος τον περασμένο Μάρτιο, συγγραφέα και συναυλία των Ρ. Αντωνοπούλου, Β. Γισδάκη και Θ. Κάππου με κύκλους τραγουδιών από τα έργα: «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», «Παραμύθι χωρίς Ονομα», «Γειτονιά των Αγγέλων» και «Μαουτχάουζεν». «Ο ΔΡΑΚΟΣ», «ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΗΔΟΝΙ», «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ» και «Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ» είναι οι ταινίες που θα προβληθούν και θα τις προλογίσουν συνεργάτες του συγγραφέα, κριτικοί και ακαδημαϊκοί. Για περαιτέρω λεπτομέρειες, επικοινωνήστε με την «Ταινιοθήκη».


ΚΡΙΤΙΚΗ:
Τζία ΓΙΟΒΑΝΗ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ