Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ
Χαρακτήρισε ... «σόου» την κραυγή αγωνίας του ΚΕΘΕΑ!

Προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Υγείας για την προχτεσινή κινητοποίηση, που συγκλόνισε την Ελλάδα

«Προβοκατόρικο μήνυμα», χαρακτήρισε χτες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος την προχτεσινή κινητοποίηση του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) στο υπουργείο Υγείας που συγκλόνισε κυριολεκτικά την Ελλάδα. Ακόμα ο υπουργός θεώρησε κεραυνό εν αιθρία και τον τρόπο κάλυψης αυτής της κραυγής αγωνίας από ορισμένα μέσα ενημέρωσης.

Μιλώντας χτες σε συγκέντρωση στελεχών των δημόσιων νοσοκομείων, ο υπουργός Υγείας, αφού τους συγχάρηκε για την προώθηση των υποκατάστατων, δηλαδή της συντήρησης και της διαχείρισης του προβλήματος, επιτέθηκε στο ΚΕΘΕΑ: «Χτες (σ.σ. προχτές), είπε ο υπουργός, είχαμε μια μαχητική και πολύ εκδηλωτική κινητοποίηση των εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ στο υπουργείο για θέματα που έχουν να κάνουν με την απόπειρα της Ελλάδας να συγκρατήσει τις δαπάνες της. Παρότι είχαμε στη Βουλή επανειλημμένα, απαντώντας σε κοινοβουλευτικό έλεγχο βουλευτών, ξεκαθαρίσει ότι το ΚΕΘΕΑ με αγώνα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου θα στηριχθεί οικονομικά όσο κανένας άλλος Οργανισμός, το γεγονός το χθεσινό (σ.σ. προχτεσινό) ήρθε για εμάς "ως κεραυνός εν τη αιθρία". Και ορισμένες τηλεοπτικές καλύψεις του γεγονότος αυτού, παρότι ο Υφυπουργός, ο κ. Τιμοσίδης διαβεβαίωσε ότι παρ' όλη την κρίση το ΚΕΘΕΑ δεν θα πειραχτεί, επιστράτευσαν κάποιοι ακόμα και τα παιδιά αυτά που μάχονται με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, με την πιο σκληρή θεραπεία, τα "στεγνά". Ακόμα επιστράτευσαν και τα παιδιά αυτά, για να στείλουν μήνυμα, προβοκατόρικο μήνυμα, ότι η ελληνική Πολιτεία δεν κάνει πολιτική στον τομέα, ή περικόπτει, ή απολύει, ή σταματάει τα προγράμματα. Ντροπή τους, γιατί ουδεμία σχέση με την αλήθεια έχουν όλα αυτά. Καλό το σόου, αλλά καλύτερη η αλήθεια. Να προστατέψουν τα παιδιά αυτά, να τα βοηθήσουν, γιατί αυτός είναι ο σκοπός τους. Οχι να τα βάζουν μπροστά για να δώσουν μάχη για ένα ανύπαρκτο θέμα. Νομίζω ότι ο κ. Τιμοσίδης χθες έδωσε αποφασιστική απάντηση και ο κ. Δημόπουλος σήμερα το πρωί στο κρατικό μέσο ενημέρωσης επίσης μια παρόμοια αποφασιστική απάντηση».

Για την ιστορία, να επαναλάβουμε ότι οι «απαντήσεις» που επικαλείται ο υπουργός αφορούν στη... συνέχιση της χρηματοδότησης. Καμία δέσμευση ότι δεν θα μειωθεί η χρηματοδότηση, καμιά δέσμευση ότι δε θα προχωρήσει σε εργασιακή εφεδρεία και συγχωνεύσεις οργανισμών!

Απάντηση όμως σε αυτή την προκλητική πολιτική δίνουν τα παιδιά που δίνουν τη μάχη για την απεξάρτηση μαζί με τους γονείς και τους θεραπευτές τους, μεταφέροντας κάθε μέρα την κραυγή αγωνίας σε διαφορετικές γωνιές της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ